Αποτέλεσμα εσωτερικής κρίσης στην Τουρκία φαίνεται ότι ήταν η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών της Τουρκίας και γαμπρού του Ερντογάν Αλμπαϊράκ.

Όπως αποκάλυψε ο καθηγητής Ιωάννης Μάζης στην χτεσινή εκπομπή του “Δικτύου Ελλήνων Συντηρητικών” που μεταδόθηκε και από το pronews, ήταν ένας αριθμός βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος που τα “πήραν κρανίο” με την οικογενειοκρατία του καθεστώτος Ερντογάν που οδήγησε στο κούρεμα του.

Βουλευτές οι οποίοι απείλησαν ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν και στην συνέχεια θα ενταχθούν σε κόμματα της αντιπολίτευσης, τόσο αυτό του Νταβούρογλου όσο και του Αλί Μπαμπατσάν, αλλά και αυτό του Μπαχτσελί. Γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν πρόκειται περί ενός “ϊδεολογικο-πολιτικού” μπλόκ βουλευτών, αλλά μάλλον για αντιτιθέμενους στις επιλογές Ερντογάν.

Οι απειλές τους, και η δραματική κατάσταση της τουρκική οικονομίας, είχαν ως αποτέλεσμα την υποχώρηση του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αντικατέστησε τον Αλμπαϊράκ με τον Λουτφί Ελβάν, ο οποίος μόνον καλές σχέσεις δεν διατηρούσε με τον προκατοχό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κάποιοι συνδέουν την εσωκομματική πίεση που ασκείται στον Ερντογάν και με την επίσπευση της συμφωνίας στο Άρτσαχ, ίσως με περιορισμένα κέρδη για τους Αζέρους, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος χρειαζόταν μια άμεση “νίκη” προκειμένου να καταφέρει να ξεπεράσει και αυτό τον σκόπελο.