Η Walt Disney σκοπεύει να απολύσει 32.000 υπαλλήλους της έως τα τέλη Μαρτίου, δηλαδή 4.000 περισσότερους από ό, τι είχε ανακοινώσει προηγουμένως. Ο βασικός λόγος είναι η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία συνεχίζει να σφυροκοπάει τη ζήτηση για τα θεματικά της πάρκα και τα θέρετρά της, όπως επισημαίνει σε δημοσίευμά του ο ενημερωτικός ιστότοπος του CNN.

Κι ενώ συμβαίνει αυτό, υπάρχει ένα θετικό στοιχείο, το ότι η υπηρεσία ροής της Disney, η Disney+, έχει πλέον τώρα περίπου 74 εκατ. συνδρομητές, θέτοντάς την έτσι στο κέντρο της επιχείρησης, αφού η πανδημία μετατόπισε εντός του σπιτιού την ψυχαγωγία των ανθρώπων.

Πέραν τούτου, οι πρόσθετες απολύσεις αποκαλύφθηκαν σε κατάθεση που έδωσαν εκπρόσωποι της εταιρείας στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Αξίζει να αναφερθεί πως ο κολοσσός ΜΜΕ και ψυχαγωγίας της Disney απασχολεί συνολικά σε όλο τον κόσμο περίπου 223.000 άτομα, ενώ είχε ήδη ανακοινώσει σχέδια για περικοπές περίπου 28.000 θέσεων εργασίας τον Σεπτέμβριο. Ο όμιλος, επιπλέον, προειδοποίησε ότι μπορεί να αναγκαστεί να μη χορηγήσει μέρισμα στο μέλλον, αλλά και να μειώσει ή να μηδενίσει την εισφορά του στα συνταξιοδοτικά προγράμματα των εργαζομένων του. Συν τοις άλλοις, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μειώσει τις επενδύσεις σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές, αλλά και να προβεί σε έτι περαιτέρω απολύσεις. «Μερικά από αυτά τα μέτρα ενδέχεται να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στις δραστηριότητές μας», δήλωσε η Disney στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η πανδημία έχει χτυπήσει τον βραχίονα θεματικών πάρκων της Disney, που απασχολεί περισσότερους από 100.000 υπαλλήλους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συν τοις άλλοις, η εταιρεία αναγκάστηκε, επίσης, να καθυστερήσει σημαντικές κυκλοφορίες ταινιών, όπως η «Μαύρη χήρα», που αναμενόταν να κάνει φέτος πολλά εισιτήρια. Ηδη από τον Σεπτέμβριο, όταν είχε αναφερθεί στις χιλιάδες απολύσεις η Disney, η γερουσιαστής Ελίζαμπεθ Γουόρεν και η Αμπιγκεϊλ Ντίσνεϊ, εγγονή του συνιδρυτή της εταιρείας, είχαν καταδικάσει τις κινήσεις αυτές, όπως αναφέρει το CNN. Η πρώτη είχε κατηγορήσει τον όμιλο για κοντόθωρες αποφάσεις και ότι επιβραβεύει στελέχη και μετόχους μέσω υψηλών πακέτων αποζημίωσης, μερισμάτων και επαναγοράς μετοχών, στη διάρκεια των ετών που κατέληξαν στην κρίση.