(Αρχικό κείμενο 13:04) Η Ρωσία απάντησε στην Βουλγαρία προχωρώντας στην απέλαση δύο Βούλγαρων διπλωματών.

«Στις 20 Απριλίου, ο πρέσβης της Βουλγαρίας Ατάνας Κράστιν προσκλήθηκε στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, όπου του επιδόθηκε ένα σημείωμα, σύμφωνα με το οποίο ο γραμματέας της υπηρεσίας πρόξενων της βουλγαρικής πρεσβείας στη Ρωσία, Panayotov, και ο γραμματέας της υπηρεσίας για εμπορικά και οικονομικά ζητήματα της βουλγαρικής πρεσβείας στη Ρωσία, Khristozov, κηρύσσονται ανεπιθύμητοι (personae non gratae). Οι δύο υπάλληλοι διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν το έδαφος της Ρωσίας εντός 72 ωρών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, η εξέλιξη αυτή έρχεται ως απάντηση στην «αδικαιολόγητη» απόφαση της Βουλγαρίας να κηρύξει «personae non gratae» δύο υπαλλήλους της ρωσικής πρεσβείας στη Σόφια.


(Αρχικό κείμενο)

Στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ώστε να ενημερωθεί για την απάντηση της Μόσχας στην απέλαση Ρώσων διπλωματών από τη Σόφια εκλήθη την Τρίτη ο Βούλγαρος πρέσβης στη Ρωσία, Ατάνας Κράστιν.

Πηγή του ρωσικού ΥΠΕΞ επεσήμανε, μιλώντας στο Sputnik, πως του επιδόθηκε «επιστολή με τα απαντητικά μέτρα».

Μετά το πέρας των επαφών που είχε στο υπουργείου, ο ίδιος ο Κράστιν σημείωσε στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων πως έλαβε ορισμένες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απάντηση.

Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Μαρτίου το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών από δύο Ρώσους διπλωμάτες στη Σόφια, κατηγορώντας τους για κατασκοπεία.

«Το ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας ενημέρωσε τη ρωσική πρεσβεία ότι δύο από τους διπλωμάτες της έχουν κηρυχθεί personae non gratae και θα πρέπει να αποχωρήσουν εντός 72 ωρών. Λάβαμε μια επιστολή από την εισαγγελία που ανέφερε ότι είχαν πραγματοποιήσει δραστηριότητες ασυμβίβαστες με τη Σύμβαση της Βιέννης» είχε ενημερώσει η υπουργό Εξωτερικών της Βουλγαρίας, Εκατερίνα Ζαχαρίεβα.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί κατηγορηματικά τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς της “αβάσιμες” ενώ η εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε πως υπάρχει εμμονή της Βουλγαρίας με ιστορίες “Ρώσων κατασκόπων”, με φόντο και τις εκλογές που έλαβαν χώρα στη Βουλγαρία στις αρχές Απριλίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Βλέπουμε ακόμα μία έξαρση στης αντι-ρωσικής κατασκοπικής μανίας στη Βουλγαρία, η οποία για κάποιο λόγο επιδεινώθηκε παραμονές των βουλευτικών εκλογών, που είναι προγραμματισμένες για τις 4 Απριλίου στη χώρα, και εν μέσω της διόγκωσης της Ρωσοφοβίας στη Δύση, πρωτίστως στις ΗΠΑ» επεσήμανε η Ζαχάροβα.