Σε παράκρουση πέφτει η Ευρώπη και μετά από λίγο την ακολουθεί και η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με τα αυτοδιαγνωστικά τεστ καθώς τώρα στο στόχαστρο έχουν μπει τα βρέφη και τα μικρά παιδιά γιατί έχουν φτάσει να τα “κατηγορούν” ότι διασπείρουν τον κορωνοϊό.
Έτσι πλέον υπάρχει ένα απλό… γλειφιτζούρι που το κρατάς στο στόμα για 90 δευτερόλεπτα και βλέπεις αν είσαι θετικός: Σε ορισμένους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αυστρίας τα μικρά παιδιά εξετάζονται πλέον για την Covid-19 με μια παιγνιώδη και πρωτοφανή λύση για να ελεγχθεί η εξάπλωση του κορωνοϊού.
Σε ένα νηπιαγωγείο της Βιέννης οι μικροί μαθητές, κάπως διστακτικά είναι η αλήθεια, συμμετέχουν σε αυτό το ανώδυνο πείραμα, τα αποτελέσματα του οποίου βγαίνουν σε 15 λεπτά.
Πάλι καλά δεν χρησιμοποιούν τον κινεζικό τρόπο για έλεγχο θετικότητας!
Για να αποφευχθεί η αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των νηπίων, που δεν εμβολιάζονται, ένα αυστριακό εργαστήριο στο νοσοκομείο Κάιζερ-Φραντς-Γιόζεφ της Βιέννης είχε την ιδέα να αναπτύξει αυτήν τη νέα τεχνική. Είναι το ίδιο εργαστήριο που είχε προτείνει πέρσι ένα τεστ ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού με γαργάρες, μέθοδος που σήμερα είναι πολύ διαδεδομένη στην Αυστρία.
Επί του παρόντος γίνεται μια μελέτη σε πέντε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μεταξύ παιδιών ηλικίας από 1 έως 6 ετών, για να καθοριστεί η αξιοπιστία της νέας μεθόδου, ανέφερε μια εκπρόσωπος στο Γαλλικό Πρακτορείο. Η περιφέρεια του Μπούργκνλαντ, που απέχει περίπου μία ώρα από την αυστριακή πρωτεύουσα, έχει ήδη παραγγείλει 35.000 τεστ.
Μολονότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι μικρότερος στα παιδιά, η παραλλαγή που κυκλοφορεί σήμερα στην Αυστρία πλήττει εξίσου μικρούς και μεγάλους, σύμφωνα με τους ειδικούς. Ο στόχος είναι επομένως να εντοπίζονται οι μολύνσεις και να προσφερθεί μια εναλλακτική μέθοδος, αντί για τη λήψη δειγμάτων από τη μύτη και τον λαιμό.
Οι αρχές έστειλαν στους γονείς επιστολές για να τους ενημερώσουν ότι αυτά τα τεστ θα δίνονται τρεις φορές την εβδομάδα στα μικρά παιδιά και οι αντιδράσεις ήταν σε γενικές γραμμές θετικές. «Είναι λογικό να έχουμε πιο αυστηρούς ελέγχους στον τομέα της Παιδείας», εξήγησε ο Ντόμινικ Κρότσεκ, ο μπαμπάς ενός τρίχρονου αγοριού.
«Δεν υπάρχει πρόβλημα: το κάναμε και σήμερα και λειτούργησε καλά», είπε, ελαφρώς απογοητευμένος όμως επειδή τα γλειφιτζούρια μοιάζουν με «χοντρή μπατονέτα», αντί για καραμέλες με δελεαστικά χρώματα. Όσοι ονειρεύονται δωρεάν γλυκά, θα πρέπει να το ξεχάσουν: τα τεστ-γλειφιτζούρια δεν έχουν ζάχαρη και είναι εντελώς άγευστα.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.