«Kopi luwak» λέγεται ο πιο ακριβός καφές, με το άρωμα του να είναι ανεπανάληπτο, η γεύση του πλούσια και το χαρμάνι μεθυστικό.\
Η διαδικασία παραγωγής του καφέ Kopi luwak ξεκινάει με την κατάποση του καρπού από τις γάτες Asian Palm Civet, οι οποίες λατρεύουν τη συγκεκριμένη λιχουδιά και ειδικά το μαλακό τους περίβλημα.
Τα οξέα και τα γαστρικά υγρά από το στομάχι της γάτας, επιδρούν στους κόκκους του καφέ αυξάνοντας έτσι τα επίπεδα κιτρικού και μηλικού οξέως προσδίδοντας στον καφέ εξαιρετικό άρωμα και γεύση.
Αμέσως μετά, οι παραγωγοί συλλέγουν ένα – ένα τα κόπρανα από τις γάτες τα οποία περιέχουν τα κουκούτσια του καρπού και αφού καθαριστούν και καβουρδιστούν διατίθενται στο εμπόριο.
Η παραγωγή του καφέ με το συγκεκριμένο τρόπο υπολογίζεται περίπου σε 600 κιλά το χρόνο και γι’ αυτό η τιμή πώλησης είναι αρκετά υψηλή.
Στη λιανική, η τιμή του φθάνει στα 500 ευρώ το κιλό ενώ στα λίγα καταστήματα που μπορεί κάποιος να απολαύσει ένα φλιτζάνι Kopi luwak θα πρέπει να πληρώσει περίπου 60 ευρώ!
Και όπως σε ό,τι άλλο ακριβό σ’ αυτόν τον κόσμο, έτσι και δω, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις νοθείας με την ανάμιξη καφέ κατώτερης ποιότητας αλλά και στην εκτεταμένη καλλιέργεια του με ζώα που είναι φυλακισμένα σε κλουβιά.