ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πορδοσάλτε...
prodeals

«Μόλκα»: Το σεξουαλικό έγκλημα που μαστίζει τη Νότια Κορέα – Η χρήση κρυφών καμερών που καταγράφουν γυμνές γυναίκες

«Μόλκα»: Το σεξουαλικό έγκλημα που μαστίζει τη Νότια Κορέα – Η χρήση κρυφών καμερών που καταγράφουν γυμνές γυναίκες

Ένα ψηφιακό σεξουαλικό έγκλημα μαστίζει τη Νότια Κορέα, το οποίο ονομάζεται «Μόλκα» και είναι η καταγραφή γυμνών γυναικών χωρίς τη συγκατάθεσή τους με τη χρήση κρυφών μικροσκοπικών καμερών.

Σύμφωνα με την έκθεση του Παραρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW) με τίτλο «Η ζωή μου δεν είναι το πορνό σου: Ψηφιακά σεξουαλικά εγκλήματα στη Νότια Κορέα», αρκετά από τα θύματα της «Μόλκα» επηρεάζονται από την παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους σε τέτοιο βαθμό, που σκέφτονται την παραίτηση από τη δουλειά τους, την μετανάστευση σε άλλη χώρα ή ακόμα και την αυτοκτονία.

Η τραυματική εμπειρία γίνεται χειρότερη εξαιτίας της αδιαφορίας που επιδεικνύουν συχνά οι αστυνομικές Αρχές και τα δικαστήρια, ισχυρίζεται ο οργανισμός που εδρεύει στις ΗΠΑ, καλώντας την κυβέρνηση της χώρας να εισαγάγει αυστηρότερες ποινές για τους δράστες και να ενισχύσει την εκπαίδευση των ανδρών όσον αφορά στην «κατανάλωση» online κακοποιητικού υλικού.

«Τα ψηφιακά σεξουαλικά εγκλήματα έχουν γίνει τόσο συχνά στη Νότια Κορέα, και γεννούν τέτοιο φόβο, που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής όλων των γυναικών και κοριτσιών της χώρας», λέει η Χέδερ Μπαρ, υπεύθυνη της HRW για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Γυναίκες μας αποκάλυψαν ότι αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν δημόσιες τουαλέτες και αισθάνονται άγχος για την παρουσία κρυφών καμερών όχι μόνο σε κοινόχρηστους χώρους αλλά και στα ίδια τους τα σπίτια. Ένας ανησυχητικός αριθμός θυμάτων αυτού του είδους των εγκλημάτων παραδέχτηκαν ότι σκέφτηκαν την αυτοκτονία», πρόσθεσε η Μπαρ, που έγραψε την εν λόγω έκθεση. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι «εκπρόσωποι του συστήματος δικαιοσύνης στη χώρα, που είναι ανδροκρατούμενο, δείχνει συχνά να μην κατανοεί, αλλά ούτε και να αποδέχεται, ότι αυτά τα σεξουαλικά εγκλήματα είναι πολύ σοβαρά».

Σύμφωνα με την Guardian, η έκθεση (που βασίστηκε σε 38 συνεντεύξεις και στα ευρήματα μιας online έρευνας με συμμετοχή εκατοντάδων γυναικών) αναφέρει ότι οι διώξεις σεξουαλικών εγκλημάτων που περιλαμβάνουν παράνομη καταγραφή εκτινάχθηκε μέσα σε μια δεκαετία, από το 2008 έως το 2017. Το 2008, λιγότερες από το 4% των διώξεων αφορούσαν τη «Μόλκα», αλλά το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε 20% (σχεδόν 7.000 περιπτώσεις) το 2017.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.