Ο πρόεδρος της Τσεχίας Μίλος Ζέμαν, σχολιάζοντας σήμερα τον ουγγρικό νόμο που απαγορεύει στα σχολεία τη χρήση υλικού που προβάλλει και προωθεί την ομοφυλοφιλία στα παιδιά, σε συνέντευξή του το επικρότησε και χαρακτήρισε «αηδιαστικά τα διεμφυλικά άτομα».

Ο Ζέμαν απαντούσε σε ερώτηση για τον νόμο της Ουγγαρίας που απαγορεύει να διανέμεται στα παιδιά υλικό το οποίο προωθεί την ομοφυλοφιλία και την αλλαγή φύλου.

«Αν υποβληθείς σε επέμβαση αλλαγής φύλου, ουσιαστικά διαπράττεις το αδίκημα του αυτοτραυματισμού. Κάθε χειρουργείο είναι επικίνδυνο και για μένα αυτά τα διεμφυλικά άτομα είναι αηδιαστικά», είπε στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Prima.

Ο Ζέμαν είπε κατήγγειλε ακόμα ότι η καταδίκη του ουγγρικού νόμου από χώρες της ΕΕ ισοδυναμεί με ανάμιξη στις εσωτερικές υποθέσεις μιας χώρας.

Στην Τσεχία ο πρόεδρος έχει περιορισμένες εξουσίες, όμως ο Ζέμαν και οι προκάτοχοί του ασκούν έντονη επιρροή στην κοινή γνώμη, καθώς οι λαοί της κεντρικής Ευρώπης, υπερασπίζουν σθεναρά της οικογενειακές αξίες.

Ο Ζέμαν είχε επικρίνει επίσης την παράνομη μετανάστευση από μουσουλμανικές χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο Όρμπαν λέει ότι δεν είναι κατά των ομοφυλόφιλων αλλά κατά της χειραγώγησης, όχι μόνο των γονιών αλλά και των παιδιών, στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Δεν βλέπω κανέναν λόγο να διαφωνήσω μαζί του, επειδή είμαι πολύ ενοχλημένος με τις σουφραζέτες, το κίνημα Me Too και το Prague Pride», πρόσθεσε.