Στην αποκάλυψη ότι οι Ταλιμπάν και τα ελεγχόμενα δικαστήριά τους απαγορεύουν στα ανήλικα θύματα να ξεφύγουν των διαστροφικών ορέξεων των βιαστών, προχωρά το BBC επικαλούμενο την ιστορία της Bibi Nazdana.

Η Nazdana από τη στιγμής της μετανάστευσής της από το Αφγανιστάν μαζί με τον αδερφό της, επεδίωκε εδώ και δύο χρόνια την εφαρμογή του διαζυγίου με έναν αγρότη στον οποίο είχε ταχθεί σε ηλικία 7 ετών, με σκοπό την συμφιλίωση των οικογενειών της.

Παρόλα αυτά, το αίτημα του διαζυγίου όχι μόνο δεν έγινε αποδεκτό από τα δικαστήρια του Αφγανιστάν, καθώς επικαλέστηκαν το νόμο της Σαρία, αλλά παράλληλα δεν είχε και το δικαίωμα νομικής εκπροσώπησης του εαυτού της!

Το 2021, ο πρώην σύζυγός της είχε ζητήσει από τα δικαστήρια την ανάκληση του διαζυγίου κάτι που έγινε δεκτό, βάζοντας την Nazdana σε διαδικασία φυγής από τη χώρα καθώς θεώρησε ότι κινδύνευε η ζωή της. Ακόμη και τα αιτήματα της σε φορείς και οργανώσεις που ανήκουν στον ΟΗΕ δεν ευδοκίμησαν.

Η συγκεκριμένη κοπέλα συνιστά ένα ακόμη περιστατικό από τα δεκάδες χιλιάδες ανήλικα θύματα των βιασμών, που δεν βρίσκουν το δίκιο τους σε ένα κράτος όπου επικαλούμενο το Ισλάμ, εφαρμόζει απάνθρωπα και μη δημοκρατικά πλαίσια συμπεριφοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!