ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στέφανε όλα καλά: Κάνε δικό σου κόμμα!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αγγλία: Η γυναίκα που «πέθανε» δύο φορές – Την ανακήρυξαν νεκρή αλλά ξύπνησε 

Οι γιατροί ερευνούν τι συνέβη

Αγγλία: Η γυναίκα που «πέθανε» δύο φορές – Την ανακήρυξαν νεκρή αλλά ξύπνησε 

Μια 54χρονη γυναίκα κηρύχθηκε νεκρή στην βορειοανατολική Αγγλία αλλά «ξύπνησε» στο νοσοκομείο, προτού καταλήξει ώρες αργότερα.

Η Olive Martin, 54 ετών, κηρύχθηκε νεκρή από το προσωπικό του ασθενοφόρου στο σπίτι, αλλά αργότερα «ξύπνησε» στο νοσοκομείο, για να φύγει λίγες ώρες αργότερα από τη ζωή περιτριγυρισμένη από την οικογένειά τη και μια υπηρεσία παρακολούθησης της υγείας και φροντίδας ξεκίνησε έρευνα για τις τελευταίες ώρες της άτυχης γυναίκας, η οποία υπέφερε από μακροχρόνια ασθένεια.

Η γυναίκα που «πέθανε» δύο φορές

Το περιστατικό που έλαβε χώρα πριν από περίπου ένα χρόνο αποτελεί είδηση στα βρετανικά ΜΜΕ καθώς τώρα αποκαλύφθηκε η ταυτότητα της 54χρονης ενώ συνεχίζουν οι έρευνες γύρω από τα αίτια του θανάτου της και την αντιμετώπισή της από τις υπηρεσίες υγείας.

Η έρευνα θα επικεντρωθεί στις ενέργειες του προσωπικού του ασθενοφόρου, το οποίο μετέβη στο σπίτι της στο Ντάρλινγκτον της κομητείας Ντάρχαμ και φέρεται να την κήρυξε νεκρή. Ωστόσο, αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Darlington Memorial, λέγεται ότι «ξύπνησε» και η εξέταση κατέγραψε ενδείξεις ζωής. Ωστόσο η Martin απεβίωσε αργότερα, αλλά δεν είναι γνωστό πόσο καιρό επέζησε μετά την αρχική δήλωση του θανάτου της.

Ο θάνατός της ανακοινώθηκε από την αστυνομία και η έκθεση ανέφερε ότι η γυναίκα πέθανε στις 13 Οκτωβρίου του περασμένου έτους στο νοσοκομείο. Η έρευνα της αστυνομίας έχει πλέον ολοκληρωθεί χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, ωστόσο η Επιτροπή Ποιότητας Φροντίδας έχει ξεκινήσει έρευνα.

Στο επίκεντρο οι ενέργειες του προσωπικού πρώτων βοηθειών

Η Martin, πρώην υπάλληλος καταστήματος, καταγόταν από το Carrickmacross της κομητείας Monaghan στην Ιρλανδία, αλλά μετακόμισε στο Darlington όπου ζούσε με τον σύζυγό της Kevin. Η κόρη της Shauna, 32 ετών, από το Darlington, δήλωσε ότι η οικογένεια επικεντρώθηκε στο να μάθει για τις ενέργειες του προσωπικού του ασθενοφόρου. «Αυτή είναι η κύρια προτεραιότητα», δήλωσε στην Daily Mail.

Ένας πρώην γείτονας δήλωσε ότι η Μartin υπέφερε από σοβαρή ασθένεια εδώ και αρκετό καιρό. Είπε: «Ήταν μια φιλική κυρία και για αρκετό καιρό ήταν άρρωστη, την τελευταία φορά που την είδα φαινόταν πολύ αδύναμη. Είναι πολύ λυπηρό που έχασε τη ζωή της με αυτόν τον τρόπο σε τόσο νεαρή ηλικία, είναι μια τραγωδία για την οικογένειά της».

Σε μνημόσυνο που αναρτήθηκε στην Ιρλανδία αναφέρεται ότι η Martin «πέθανε ειρηνικά μετά από μακρά ασθένεια περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της στο Darlington Memorial Hospital, Co Durham, την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023».

Συνεχίζεται η έρευνα

Εκπρόσωπος της υπηρεσίας Φροντίδας στην Βρετανία δήλωσε: «Είμαστε ενήμεροι για την υπόθεση αυτή και την εν εξελίξει έρευνα. Αναμένουμε την τελική έκθεση του ιατροδικαστή, η οποία θα εξεταστεί πλήρως για να καθορίσουμε εάν μπορεί να απαιτηθεί περαιτέρω δράση . Οι υπηρεσίες υπόκεινται σε συνεχή παρακολούθηση και όταν λαμβάνουμε πληροφορίες που υποδηλώνουν οποιοδήποτε κίνδυνο για τους ασθενείς, θα τις παρακολουθούμε πάντα για να διασφαλίσουμε ότι οι άνθρωποι λαμβάνουν ασφαλή φροντίδα».

Κατά τη στιγμή του θανάτου της Martin, ο Andrew Hodge, διευθυντής παραϊατρικής υπηρεσίας, δήλωσε: «Μόλις πληροφορηθήκαμε για το περιστατικό αυτό, επικοινωνήσαμε με την οικογένεια του ασθενούς και ξεκινήσαμε επανεξέταση των περιστάσεων. Οι παραϊατρικοί που βρέθηκαν επί τόπου αντιμετώπισαν μια πολύπλοκη κλινική περίπτωση και συνεργαζόμαστε στενά με τους εταίρους μας και τις άλλες εμπλεκόμενες υπηρεσίες για να κατανοήσουμε την πλήρη εικόνα του τι συνέβη». ‘

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Λυπούμαστε βαθύτατα για την οδύνη που προκάλεσε αυτό στην οικογένεια και τους έχουμε στείλει τα συλλυπητήριά μας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.