Ο Τιερί Μπρετόν ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου, την παραίτησή του από την Κομισιόν.

Πιο συγκεκριμένα αποχώρησε από την Κομισιόν με ένα «κατηγορώ» για την Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, καταγγέλλοντας υπονόμευση για να το θέσει εκτός Κομισιόν παρότι ήταν ο «εκλεκτός» του Μακρόν για την Επιτροπή.

Ο Μπρετόν αντικαταστάθηκε τελικά από τον Στεφάν Σεζουρνέ και η Γαλλία πήρε θέση Εκτελεστικού Αντιπροέδρου για την Ευημερία και τη Βιομηχανική Στρατηγική.

Ο Μπρετόν όμως συνεχίζει να έχει ακόμη ανοιχτά μέτωπα. Ένα από αυτά είναι με τον Έλον Μασκ, τον μεγιστάνα της τεχνολογίας και ιδιοκτήτη της Space X, της Tesla και του Χ.

Οι δυο τους έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς καθώς ο Μπρετόν υπηρετούσε ως επίτροπος της ΕΕ για την εσωτερική αγορά από το 2019 και είχε έρθει αρκετές φορές σε σύγκρουση με τον Έλον Μασκ για μη επαρκή έλεγχο του περιεχομένου στην πλατφόρμα Χ (πρώην twitter) από τότε που την εξαγόρασε το 2022.

Με την αποχώρηση του Μπρετόν από την Κομισιόν, ο Έλον Μασκ έσπευσε να του «ευχηθεί»… «καλό ταξίδι». «Έμειναν εισιτήρια για τον Άρη; Έχω ορισμένα πράγματα να ρυθμίσω εκεί», απάντησε σκωπτικά ο Μπρετόν για τους ισχυρισμούς του Μασκ πως σε δύο χρόνια θα ξεκινήσει ταξίδια στον Άρη για να αποικίσει τον κόκκινο πλανήτη.

Ανάρτησε επίσης την επιστολή με την οποία καλούσε τον Μασκ να τηρήσει τους κανονισμούς της ΕΕ για το περιεχόμενο στην πλατφόρμα του.

Η ανάρτηση του Μπρετόν έφερε ένα ακόμη μήνυμα από τον Μασκ, αυτή τη φορά υβριστικό. Για την ακρίβεια ένα meme με τη φράση:«Κάνε ένα βήμα πίσω και πραγματικά, άντε και γ@@@».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!