
Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 14 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο ανατράπηκε στην επαρχία Αμχάρα της βόρειας Αιθιοπίας.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη ζώνη του Βόρειο Ουόλο. Η αστυνομία είπε στο FBC ότι το λεωφορείο, που εκτελούσε το δρομολόγιο από την Κούρμπα στην πόλη Ντέσι, ανατράπηκε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.
Τα τροχαία δυστυχήματα είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Αιθιοπία, μια χώρα 120 εκατομμυρίων κατοίκων, όπου οι δρόμοι είναι κακώς συντηρημένοι. Στα τέλη Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 70 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένα φορτηγό που μετέφερε εργάτες έπεσε σε έναν ποταμό. Η τραγωδία αυτή ήταν η χειρότερη που έχει συμβεί στη χώρα τουλάχιστον από το έτος 2000.
Η Αφρική φιλοξενεί μόλις το 4% του παγκόσμιου στόλου αυτοκινήτων, αλλά το 2023 το 19% των θανάτων σε τροχαία δυστυχήματα καταγράφηκε σε αυτήν την ήπειρο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Και, σε αντίθεση με άλλες περιοχές του κόσμου όπου καταγράφεται μείωση, ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία στους αφρικανικούς δρόμους αυξήθηκε κατά 17% μεταξύ 2010-21.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.