Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές πλησιάζουν καθώς απομένει πλέον μόνο ένας χρόνος μέχρι την διεξαγωγή τους και σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από την «ναυαρχίδα» των Δημοκρατικών στα ΜΜΕ (μαζί με τους New York Times φυσικά), το CNN ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προηγείται παναμερικανικά με ένα εμφατικό 49% του νυν Αμερικανού προέδρου Τ.Μπάιντεν ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 45%.

Μάλιστα όπως αναφέρει το CNN «υπάρχει μία ευρεία αίσθηση πως ο Τ.Μπάιντεν δεν κάνει γι’ αυτή τη δουλειά» (a widespread sense that he is not up for the job, όπως αναφέρει το κείμενο στα αγγλικά).

Ποτέ στο παρελθόν το CNN δεν τόλμησε καν να αφήσει υπόνοιες για τις ικανότητες του Αμερικανού προέδρου.

">

Βέβαια, το να προηγείται κάποιος σε εθνικό επίπεδο δε σημαίνει ότι κερδίζει και τις εκλογές καθώς το αμερικανικό εκλογικό σύστημα είναι ιδιαίτερα περίπλοκο και κάποιος με λιγότερες ψήφους μπορεί να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ.

Όμως είναι μία καλή ένδειξη για το ποιος είναι ο επικρατέστερος και ειδικότερα όταν προέρχεται από ένα υπερβολικά φίλα προσκείμενο προς τον Τζο Μπάιντεν ΜΜΕ.

Για παράδειγμα αυτή η δημοσκόπηση σε κάποιο άλλο ΜΜΕ θα έδειχνε μία ακόμα μεγαλύτερη διαφορά και όποιος κατάλαβε,… κατάλαβε.