ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «δανεικά κι αγύριστα» κι ο ΣΥΡΙΖΑ «τα παίρνει» από τους βουλευτές του! Ωραία χώρα!

Ανταρκτική: Ερευνητής έριξε την κάμερα του σε τρύπα στον πάγο και το βίντεο έγινε viral (βίντεο)

Η κάμερα αφέθηκε ελεύθερη στον πυθμένα, 92 μέτρα κάτω από την επιφάνεια

Ανταρκτική: Ερευνητής έριξε την κάμερα του σε τρύπα στον πάγο και το βίντεο έγινε viral (βίντεο)

Μια κάμερα που έπεσε σε μια τρύπα 92 μέτρων κάτω από την Ανταρκτική έκανε μια απίστευτη ανακάλυψη.

Η γεωλογική ιστορία μπορεί να εξεταστεί κοιτάζοντας μέσα σε στρώματα πάγου που υπάρχουν εδώ και αδιανόητο χρονικό διάστημα. Ενώ κάποιοι πάγοι λιώνουν και αναδιαμορφώνονται κάθε χρόνο, υπάρχουν σχεδόν μόνιμα στρώματα που έχουν βάθος εκατοντάδων μέτρων και δεν έχουν λιώσει για αιώνες. Ως αποτέλεσμα, περιέχουν πολλές παγωμένες πληροφορίες.

Ένα viral βίντεο του TikTok έριξε φως σε αυτό το φαινόμενο και τα αποτελέσματα είναι αρκετά ενδιαφέροντα.

Η κάμερα αφέθηκε ελεύθερη στον πυθμένα, 92 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, χαρίζοντας στους θεατές ένα εκπληκτικά παγωμένο ταξίδι. Πρόκειται για ένα αρκετά εκπληκτικό βίντεο, που ξεκινά με τον Carter στο επίπεδο του εδάφους να χαιρετά την κάμερα πριν αυτή κατεβεί με ταχύτητα στη μικρή τρύπα.

Δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να χάσουν τα πράγματα την αίσθηση της κλίμακας, με την κάθετη παγωμένη σήραγγα να αρχίζει σχεδόν να μοιάζει λίγο απόκοσμη.

Η κάθοδος μέσα στον πάγο μοιάζει λίγο σαν να επιταχύνετε μέσα σε μια απίστευτα στενή σήραγγα με τρένο ή ακόμα και σαν να βρίσκεστε σε έλκηθρο. Οι άνθρωποι έχουν μείνει αρκετά έκπληκτοι από αυτό.

Αυτό το βίντεο όχι μόνο παρουσιάζει το μοναδικό και μαγευτικό ταξίδι στα βάθη των πάγων της Ανταρκτικής, αλλά υπογραμμίζει επίσης τη σημασία τέτοιων εξερευνήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα στρώματα πάγου περιέχουν πλήθος πληροφοριών σχετικά με τη γεωλογική ιστορία της Γης, τα κλιματικά πρότυπα, ακόμη και τις ατμοσφαιρικές συνθήκες πριν από αιώνες. Μελετώντας αυτούς τους πυρήνες πάγου, οι επιστήμονες μπορούν να αποκτήσουν ανεκτίμητες γνώσεις σχετικά με τις κλιματικές αλλαγές του παρελθόντος και να προβλέψουν καλύτερα τις μελλοντικές τάσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.