«Δεν θα έχεις τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος», αυτή είναι η μια φράση που αποδίδεται στον εμπνευστή της Μεγάλης Επανεκκίνησης, Κλάους Σβαμπ.
Πράγματι, αν δούμε τα όσα λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια οδεύουμε σίγουρα προς το «δεν θα έχεις τίποτα». Ο κορωνοϊός ήταν μια αρχή για να επιβληθούν μέτρα περιορισμού της ελευθερίας των πολιτών.
Τα SMS που είχαν «παιδαγωγικό» χαρακτήρα σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτη, οι απαγορεύσεις μετακινήσεων από νομό σε νομό, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, ο υποχρεωτικός εμβολιασμό κτλ.
Κατά τη διάρκεια των lockdown αρκετές μεγάλες εφημερίδες, αλλά και το ίδιο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, υποστήριζαν ότι εάν μπαίνουμε 1-2 χρόνια για λίγες ημέρες σε lockdown θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής.
Κατάφεραν με τον Covid-19 να πετύχουν αυτό που δεν μπορούσαν με την κλιματική αλλαγή, να περιορίσουν τις μετακινήσεις των πολιτών, κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, παρόλο που θεωρείται ότι έχουμε επιστρέψει σε μια «κανονικότητα».
Και όλο αυτό αναμένεται να έχει βεβαίως και συνέχεια. Η ακρίβεια «μαστίζει» ήδη τα νοικοκυριά και αναμένεται η κατάσταση να γίνει ακόμη χειρότερη, η βενζίνη έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, κάτι που αναγκάζει πολλούς πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους.
Παράλληλα και οι κυβερνήσεις εξετάζουν ένα σχέδιο περιορισμού των μετακινήσεων με αυτοκίνητα τα Σαββατοκύριακο. Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι προσφάτως ψηφίστηκε νόμος που βάζει τέλος στην πώληση αυτοκινήτων diesel και βενζίνης από το 2030, κάτι που επί της ουσίας μας δείχνει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια τα συγκεκριμένα οχήματα θα αντικατασταθούν.
Πώς θα μετακινούμαστε; Με ηλεκτρικά (πανάκριβα) αυτοκίνητα οι έχοντες, με πατίνια οι μη έχοντες. Πλέον δεν είναι θεωρία συνωμοσίας, αλλά είναι μια πραγματικότητα την οποία τη βιώνουμε.
Ο ίδιος ο ΟΗΕ σε έκθεση που παρουσίασε τονίζει ότι θα πρέπει να σταματήσουμε την χρήση ορυκτών καυσίμων ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει δραστική περικοπή στη χρήση αυτοκινήτων και αεροσκαφών για τις μετακινήσεις μας.
Πόσο πιο ξεκάθαροι να γίνουν για το τι ακριβώς θέλουν για τις μετακινήσεις μας; Πρόκειται για κάτι το οποίο περιγράφεται με ακρίβεια μέσα στο βιβλίο του Κ.Σβαμπ, «Covid-19: The Great Reset», καθώς αναφέρεται στην ανάγκη για μείωση των μετακινήσεων τόσο με αεροπλάνα, όσο και με αυτοκίνητα, μάλιστα αναφέρεται και στην τεχνολογία η οποία μας δίνει τη δυνατότητα πλέον να δούμε online ένα μουσείο, ή να κάνουμε μέσω Zoom μια σύσκεψη.