ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Απομακρύνουν 12.000 άστεγους στο Παρίσι ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων – Κανείς δεν γνωρίζει που τους πηγαίνουν

Η επιχείρηση απομάκρυνσής τους εθελοντικά ή με τη βοήθεια της αστυνομίας ξεκίνησε από τον Μάρτιο

Απομακρύνουν 12.000 άστεγους στο Παρίσι ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων – Κανείς δεν γνωρίζει που τους πηγαίνουν

Χιλιάδες άστεγοι φέρεται πως απομακρύνονται από το Παρίσι και τη γύρω περιοχή λόγω μιας επιχείρησης «εκκαθάρισης», ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

H επιχείρηση απομάκρυνσής τους εθελοντικά ή με τη βοήθεια της αστυνομίας ξεκίνησε από τον Μάρτιο και αποκτά ιδιαίτερη ένταση τελευταία.

Από τα μέσα Μαρτίου, η κυβέρνηση ζήτησε από τους νομάρχες να δημιουργήσουν «προσωρινά περιφερειακά κέντρα υποδοχής» με εξαίρεση την περιοχή του Πα-ντε-Καλέ βορειοδυτικά και την Κορσική νότια. Στόχος είναι η αποσυμφόρηση της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας.

Η διαδικασία θεωρείται εθελοντική για τους άστεγους με την υπόσχεση ότι θα έχουν φροντίδα για τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια θα οδηγηθούν σε μια νέα περιοχή πιο μόνιμα, «που θα αντιστοιχεί στην κατάστασή τους».

«Το προ-ολυμπιακό ανθρωποκυνηγητό ξεκίνησε» έγραψε η αριστερή «Ουμανιτέ» για τους 400 πρώτους άστεγους που απομακρύνθηκαν μέσα στη νύχτα από τις αποβάθρες του Σηκουάνα, τον Μάρτιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι απομακρύνσεις συνεχίσθηκαν περιοδικά έως και προχθές για 450 άστεγους από την περιοχή Βιτρί. Οι ανθρωπιστικοί σύλλογοι μιλούν «για κοινωνική κάθαρση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.