Σε μια κίνηση που περισσότερο θα δυσανασχετήσει και θα εξοργίσει τους απογόνους των εχθροπραξιών και της αποικιοκρατικής βαρβαρότητας προχώρησε ο Κάρολος Γ’, παρά να καταφέρει το αντίθετο.

Μάλιστα, είχε το θράσος να προχωρήσει στις παρακάτω δηλώσεις, μιλώντας στην πρώτη του Σύνοδο των Αρχηγών Κυβερνήσεων της Κοινοπολιτείας (CHOGM), λόγω των συνεχών αιτήσεων για αποζημίωση, τονίζοντας «πως το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει».

Παράλληλα, ο Βρετανός Βασιλιάς απέφυγε τεχνηέντως να δώσει μια σαφή απάντηση σχετικά με τις οικονομικές αποζημιώσεις πρώην αποικιοκρατικών χωρών, οι οποίες έχουν ζητήσει σχετική αποζημίωση και επίσημη λογοδότηση για το δουλεμπόριο.

«Κανείς μας δεν μπορεί να αλλάξει το παρελθόν, αλλά μπορούμε να δεσμευτούμε με όλη μας την καρδιά να μάθουμε τα μαθήματά του και να βρούμε δημιουργικούς τρόπους για να διορθώσουμε τις ανισότητες που εξακολουθούν να υφίστανται.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πιο οδυνηρές πτυχές του παρελθόντος μας εξακολουθούν να έχουν απόηχο. Πρέπει να βρεθεί η σωστή γλώσσα για την κατανόηση της ιστορίας έτσι ώστε  να μας καθοδηγήσει στο να κάνουμε τις σωστές επιλογές στο μέλλον, όπου υπάρχει ανισότητα» δήλωσε ο Κάρολος στη CHOGM, ως αρχηγός του κράτους της Βρετανίας.