ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Άσμα αλ Άσαντ: Με λευχαιμία διαγνώστηκε η σύζυγος του Σύρου προέδρου

Η διάγνωση έρχεται σχεδόν πέντε χρόνια αφότου είχε αναρρώσει πλήρως από τον καρκίνο του μαστού

Άσμα αλ Άσαντ: Με λευχαιμία διαγνώστηκε η σύζυγος του Σύρου προέδρου

Η Άσμα αλ Άσαντ, η πρώτη Κυρία της Συρίας διαγνώστηκε με λευχαιμία, σχεδόν πέντε χρόνια αφότου είχε αναρρώσει πλήρως από τον καρκίνο του μαστού, όπως ανακοίνωσε η προεδρία.

Η 48χρονη σύζυγος του Σύρου προέδρου Μπασάρ Άσαντ θα υποβληθεί σε ειδικό πρωτόκολλο θεραπείας που απαιτεί να απομονωθεί και ως αποτέλεσμα θα αναβάλλει τις δημόσιες υποχρεώσεις της. Τον Αύγουστο του 2019, είπε ότι είχε αναρρώσει πλήρως από τον καρκίνο του μαστού που είχε διαγνωστεί έγκαιρα όπως είχε διευκρινίσει.

Από τότε που η Συρία βυθίστηκε σε πόλεμο το 2011, η γεννημένη στη Βρετανία πρώην τραπεζίτης έχει αναλάβει το δημόσιο ρόλο να ηγείται φιλανθρωπικών προσπαθειών και να συναντά οικογένειες νεκρών στρατιωτών, αλλά έχει επίσης συγκεντρώσει τα πυρά από την αντιπολίτευση.

Ο Άσαντ, 57 ετών, κυβέρνησε τη Συρία με σιδερένια πυγμή από τότε που ανέλαβε τη διοίκηση από τον αείμνηστο πατέρα του Χαφέζ το 2000. Ο εκπαιδευμένος στη Βρετανία οφθαλμίατρος ενέπνευσε αρχικά ελπίδες για μεταρρύθμιση, αλλά αντ’ αυτού συνέτριψε βάναυσα τους διαφωνούντες μετά την έκρηξη διαδηλώσεων το 2011 ως μέρος των εξεγέρσεων της «Αραβικής Άνοιξης» που σαρώνουν την περιοχή.

Ο εμφύλιος που ακολούθησε είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν εκατοντάδες χιλιάδες και να εκτοπιστούν εκατομμύρια άλλοι, με τον Άσαντ να αναπτύσσει χημικά όπλα και να βομβαρδίζει περιοχές αμάχων. Ωστόσο, με στρατιωτική υποστήριξη από τη Ρωσία και το Ιράν, κατάφερε να παραμείνει στην εξουσία στη Δαμασκό και να ανακτήσει τον έλεγχο των περισσότερων μεγάλων πόλεων της Συρίας.

Στο πλευρό του ήταν διαρκώς η σύζυγός του Άσμα, 47 ετών μια «πριγκίπισσα» της διασποράς από τη Συρία κάποτε, η οποία μεγάλωσε στο Λονδίνο πριν επιστρέψει στη Συρία μετά τη γνωριμία της με τον σύζυγό της τη δεκαετία του 1990.Η γεννημένη στη Γαλλία πρώην τραπεζίτης επενδύσεων θεωρήθηκε αρχικά ως μια προοδευτική, σύγχρονη «πρώτη κυρία» που θα μπορούσε να πιέσει για διαφάνεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αντίθετα, σύμφωνα με email που διέρρευσαν κατά καιρούς αποκαλύφθηκαν τα γούστα της για την υψηλή ραπτική και τα πανάκριβα έπιπλα, ακόμη και όταν μαίνονταν οι συγκρούσεις, βλάπτοντας σοβαρά την εικόνα της. Εξαφανίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τη δημόσια ζωή για αρκετά χρόνια καθώς μαίνονταν οι μάχες, αλλά πρόσφατα ανέλαβε ξανά έναν περιορισμένο δημόσιο ρόλο, ως υποστηρικτική μητέρα που επικεντρώνεται σε οικογενειακά ζητήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.