Η Αυστραλιανή αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού λόγω μιας σοκαριστικής υπόθεσης, όπου ένα μωρό υπέστη σοβαρά εγκαύματα όταν άγνωστος δράστης έριξε καυτό καφέ επάνω του. Το περιστατικό έχει προκαλέσει διεθνή αναστάτωση, με την αστυνομία να εκδίδει ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αυστραλιανής αστυνομίας (09.09.2024), εκδόθηκε διεθνές ένταλμα για έναν άνδρα που κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε ένα μωρό ρίχνοντας καυτό καφέ σε πάρκο. Ο 33χρονος ύποπτος έχει ήδη εγκαταλείψει τη χώρα λίγες ημέρες μετά την επίθεση, όπως δήλωσε ο Πολ Ντάλτον από την αστυνομία της πολιτείας Κουίνσλαντ. Ο Ντάλτον χαρακτήρισε την επίθεση ως «το πιο δειλό έγκλημα» που έχει δει κατά τη διάρκεια της πολυάριθμης καριέρας του στην αστυνομία.

Το βρέφος βρισκόταν μεταξύ των παρευρισκομένων σε οικογενειακό πικνίκ στα τέλη Αυγούστου σε πάρκο του Μπρίσμπεϊν, της τρίτης μεγαλύτερης πόλης της Αυστραλίας, όταν ο άνδρας, περιπλανώμενος εργάτης, του έχυσε καυτό καφέ στο πρόσωπο και το σώμα.

Το μωρό «υπέστη σοβαρά εγκαύματα» και υπεβλήθη σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η αστυνομία αγνοεί παντελώς τα κίνητρα του δράστη. Ο καταζητούμενος δεν ήταν γνωστός στην οικογένεια και θεωρείται ύποπτος για εκούσια πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών, κατηγορία για την οποία μπορεί να του επιβληθεί ισόβια κάθειρξη.

Ο Πολ Ντάλντον βεβαίωσε ότι η αστυνομία είναι «αποφασισμένη» να συλλάβει το άτομο αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είμαστε «απολύτως αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να επιστρέψει εδώ αυτό το άτομο και να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης», σημείωσε.