ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Τότε είπε «ΟΧΙ» ένας μεγάλος Έλληνας. Σήμερα πού θα βρούμε τον «μεγάλο Έλληνα»;
prodeals

Αυστραλία: Γονείς έβαλαν σε εξαντλητική δίαιτα τη μοναχοκόρη τους- Στα 17 της ζύγιζε λιγότερο από 28 κιλά

Οι γονείς είχαν υποβάλλει την κοπέλα σε vegan διατροφή και της έκαναν κατ’ οίκον εκπαίδευση

Αυστραλία: Γονείς έβαλαν σε εξαντλητική δίαιτα τη μοναχοκόρη τους- Στα 17 της ζύγιζε λιγότερο από 28 κιλά

Γονείς στην Αυστραλία έβαλαν σε αυστηρή δίαιτα την κόρη τους, με αποτέλεσμα να θέσουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, λίγο πριν τα 17α γενέθλιά της η κοπέλα ζύγιζε λιγότερο από 28 κιλά, ενώ είχε ύψος 1,47 μέτρα. Οι γονείς είχαν υποβάλλει την κοπέλα σε vegan διατροφή και της έκαναν κατ’ οίκον εκπαίδευση, ενώ η μοναδική αλληλεπίδραση που είχε εκτός σπιτιού ήταν τα εντατικά μαθήματα χορού.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Δικαστήριο της Δυτικής Αυστραλίας, στο τέλος του 2020 η δασκάλα του μπαλέτου και γονείς άλλων παιδιών εξέφρασαν ανησυχίες για το βάρος του κοριτσιού ωστόσο η μητέρα του ήταν «ανένδοτη» λέγοντας ότι ήταν «εντελώς καλά». Για την υπόθεση ενημερώθηκαν οι αρχές προστασίας παιδιών, αλλά οι γονείς φέρονται επί τέσσερις μήνες να αγνοούσαν τις επανειλημμένες προσπάθειες να γίνει ιατρική αξιολόγηση της «υποσιτισμένης» έφηβης.

Μέχρι την 1η Απριλίου 2021, οι γονείς πιέστηκαν να μεταφέρουν το κορίτσι σε ένα ιατρικό κέντρο του Περθ. Εκεί, οι γονείς φέρεται να συμπλήρωσαν έγγραφα και να έγραψαν ότι το κορίτσι ήταν 14 ετών, κάτι που αργότερα υποστήριξαν ότι ήταν λάθος. Στο δικαστήριο την περασμένη εβδομάδα, ο πατέρας ομολόγησε την ενοχή του για την αλλαγή του πιστοποιητικού γέννησής της, ωστόσο στις υπόλοιπες κατηγορίες για την φροντίδα του παιδιού δηλώνουν αθώοι.

Το κορίτσι δεν είχε ποτέ εμμηνόρροια, παρά το γεγονός ότι είχε μπει στην εφηβεία, και ο πατέρας είχε διαβεβαιώσει τους εργαζόμενους στην προστασία των παιδιών ότι είχε μια «φανταστική διατροφή» και «έγινε πιο δυνατή». Είπε ότι είχε «καλή ενέργεια», χόρευε έως και οκτώ ώρες την εβδομάδα και δεν ανησυχούσε για την υγεία της. Οι γονείς είπαν στον γιατρό που επισκέφθηκαν ότι συνήθως έτρωγε βιολογικά αχλάδια, βιολογικές φράουλες, σούπα μινεστρόνε και παγωτό. Στη συνέχεια ο γιατρός μιλώντας στην υπηρεσία προστασίας παιδιών είπε ότι «ανησυχούσε σοβαρά» για το κορίτσι, και τόνισε ότι προέτρεψε τους γονείς να το μεταφέρουν αμέσως στο Παίδων του Περθ για επείγουσα εισαγωγή. Οι γονείς αρνήθηκαν να αφήσουν την κόρη τους να κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα επειδή ήταν «πολύ παρεμβατικό» και όταν τους είπαν ότι το κορίτσι κινδύνευε να πεθάνει ή να υποστεί καρδιακή ανακοπή, ο πατέρας φέρεται να γέλασε.

Αυστραλία: Σοβαρά υποσιτισμένο το κορίτσι
Το κορίτσι τελικά εισήχθη στο νοσοκομείο στις 7 Απριλίου, όταν οι γονείς ενημερώθηκαν ότι η έρευνα θα συνεχιζόταν στην περίπτωση που δεν το πήγαιναν για νοσηλεία.

Οι γιατροί του Παιδιατρικού Νοσοκομείου του Περθ διέγνωσαν το κορίτσι με υποσιτισμό 4ου βαθμού και ζήτησαν να γίνουν ακτινογραφίες και να τοποθετηθεί ένας ρινογαστρικός σωλήνας σίτισης για πέντε ημέρες προτού καθιερώσουν ένα πρόγραμμα γευμάτων. Και σε αυτή την περίπτωση, οι γονείς εναντιώθηκαν στη θεραπεία υποστηρίζοντας ότι το κορίτσι ήταν από τη φύση του λεπτό και λέγοντας ότι ήταν πρόωρο μωρό.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής στο νοσοκομείο, το προσωπικό φέρεται να παρατήρησε ότι η μητέρα του κοριτσιού έβαζε χρονόμετρο για το βούρτσισμα των δοντιών και της έδινε άδεια να φτύσει. Οι γονείς επίσης επέβλεπαν τις επισκέψεις της κόρης τους στην τουαλέτα και της συμπεριφέρονταν σαν να ήταν μικρό παιδί, ενώ της έβαζαν να βλέπει παιδικά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια παραμονής στο νοσοκομείο που διήρκεσε 50 ημέρες, το κορίτσι πήρε 7 κιλά και ψήλωσε 3,4 εκατοστά. Η δίκη για την υπόθεση συνεχίζεται.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.