Κυβέρνηση και ΜΜΕ διέγραψαν μέσα σε λίγες ώρες τα όσα έχει κάνει το ΝΑΤΟ εδώ και δεκαετίες στην προσπάθεια τους να κατηγορήσουν μόνο τη Ρωσία για τα όσα γίνονται στην Ουκρανία.
Η κυβέρνηση κάνει λόγο για την «πρώτη εισβολή στην Ευρώπη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο» ξεχνώντας ότι το ΝΑΤΟ του «ανθρωπισμού» πριν από 23 χρόνια βομβάρδισε την Γιουγκοσλαβία.
Tαυτόχρονα κυβέρνηση και ΜΜΕ υιοθετούν επτά ψέματα για το ΝΑΤΟ, τα οποία μπορείτε να διαβάσετε στην παρακάτω λίστα.
«Το ΝΑΤΟ δεν φέρει ευθύνη για τα όσα γίνονται στην Ουκρανία»
Φυσικά ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ αποτελούν σημαντικό μέρος του προβλήματος, τα περί «μη ανάμειξης» του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία είναι ένα ψέμα, καθώς όλοι γνωρίζουν το ρόλο που έπαιξε η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην ανατροπή της κυβέρνησης Γιανουκόβιτς το 2014, να σημειώσουμε τότε ότι Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουκρανία ήταν ο Τ.Πάιατ.
Προσφάτως μάλιστα ο γγ του ΝΑΤΟ έλεγε ότι «από το 2014 το ΝΑΤΟ έχει εξοπλίσει και εκπαιδεύσει τον ουκρανικό στρατό». Να σημειωθεί επίσης ότι επίσημο τμήμα του ουκρανικού στρατού αποτελούν και διάφορα ναζιστικά τάγματα, όπως το Αζόφ, ο Δεξιός Τομές κ.ά., τα οποία μάλιστα φωτογραφίζονταν με καμάρι με ΝΑΤΟικά και ναζιστικά λάβαρα!
«Στην Ουκρανία δεν υπάρχουν ναζί»
Να συνεχίσουμε με το Τάγμα Αζόφ και τις άλλες νεοναζιστικές ομάδες που δρουν στην Ουκρανία. Στην Ελλάδα υιοθετείται η προπαγάνδα των δυτικών και ακούγονται δηλώσεις, όπως αυτή του βουλευτή της ΝΔ Δ.Καιρίδη, ότι «ο Β.Ζελένσκι δεν είναι ναζί γιατί είναι Εβραίος».
Το 2010 στην Ουκρανία αναγνωρίστηκαν ως ήρωες της ουκρανικές ελευθερίας οι συνεργάτες των ναζί στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ το 2014 -με τη στήριξη της ΕΕ και το ΝΑΤΟ- οι νεοναζιστικές ομάδες οργάνωσαν προβοκάτσιες, επιθέσεις και δολοφονίες και έδωσαν τη δυνατότητα της ανατροπής της τότε νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης.
Επίσης στελέχη των συγκεκριμένων νεοναζιστικών ομάδων πρωταγωνίστησαν πολιτικά τα επόμενα χρόνια και κατά τη διάρκεια της προεδρίας Ποροσένκο. Ανέλαβαν υψηλόβαθμες θέσεις στην κυβέρνηση και τη διοίκηση. Στην ουσία, μέχρι το 2016 στην κυβέρνηση πρωταγωνιστούσαν κόμματα με ακραίες θέσεις.
Παράλληλα, με αφορμή τον εμφύλιο πόλεμο στο Ντονμπάς, τα τάγματα εφόδου εντάχθηκαν οργανικά στις δυνάμεις ασφαλείας και το στρατό της χώρας.
«Το ΝΑΤΟ δεν απειλεί»
Το γράψαμε στην αρχή του κειμένου μας, ξαφνικά όλοι ξέχασαν τι έκανε το ΝΑΤΟ στην Γιουγκοσλαβία το 1999, ξέχασαν τι έγινε στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, αλλά και φυσικά τα όσα γίνονται εδώ και χρόνια στην Κύπρο, μέρος της οποία βρίσκεται υπό κατοχή.
Το ΝΑΤΟ επίσης δεν διαλύθηκε μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ, αλλά επεκτάθηκε ανατολάς, κόντρα σε όσα είχαν δεσμευτεί τη δεκαετία του ’90 οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ενώ όσον αφορά την Ουκρανία είχε φτάσει στο σημείο να θέλει να φέρει πυρηνικά μια ανάσα από τη Ρωσία.
Να σημειώσουμε εδώ ότι εντοπίστηκαν μέχρι και βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, τα οποία πιθανότατα χρηματοδοτούσαν οι ΗΠΑ.
«Τα ΝΑΤΟϊκά εδάφη»
Ένα ακόμη ψέμα και μάλιστα επικίνδυνο για τη χώρα μας είναι τα λεγόμενα «ΝΑΤΟϊκά εδάφη», μια φράση που ακούγεται διαρκώς τον τελευταίο καιρό, λόγω της στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία και υιοθετείται και από την κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη.
Δεν υπάρχουν ΝΑΤΟϊκά εδάφη! Δηλαδή η Ανατολική και η Δυτικά Θράκη είναι ΝΑΤΟϊκά εδάφη; Πώς γίνεται να υιοθετούνται τέτοιες απόψεις από τη στιγμή που η Τουρκία προσπαθεί να πάρει μέρος της χώρας μας και επιμένει στο ότι τα ελληνοτουρκικά σύνορα είναι «συζητήσιμα». Η αποδοχή και μόνο του όρου «ΝΑΤΟικά εδάφη» ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για τη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.
«Το ΝΑΤΟ είναι εγγύηση εάν η Ρωσία ενεργοποιήσει τα πυρηνικά»
Μάλλον το αντίθετο ισχύει, καθώς εάν η Ρωσία αποφασίσει να ενεργοποιήσει τα πυρηνικά θα «χτυπήσει» κάποια ΝΑΤΟϊκή χώρα. Επίσης δημιουργείται μια ισορροπία του τρόμου, καθώς το ΝΑΤΟ έχει υιοθετήσει από το 2016 το δόγμα το «πρώτο πυρηνικό πλήγμα».
Να σημειωθεί επίσης ότι επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν οι φήμες ότι η βάση του Αράξου προετοιμαζόταν για την υποδοχή και φύλαξη πυρηνικών όπλων.
«Το ΝΑΤΟ εγγύηση απέναντι στον αναθεωρητισμό»
Άλλο ένα ψέμα, που δεν χρειάζεται να πάμε μακριά για να το δούμε. Το κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ με τον δεύτερο πιο ισχυρό στρατό, η Τουρκία ομολογεί δημόσια ότι θέλει να αναθεωρήσει τα σύνορά της με την Ελλάδα, όπως διαμορφώθηκαν από τη συνθήκη της Λωζάνης.
Αυτή τη συνθήκη την έχει άλλωστε «αναθεωρήσει» μονομερώς η Τουρκία στα ανατολικά της σύνορα, με την εισβολή της στη Συρία το 2019.
Σε μια από τις πιο λαμπρές στιγμές «αναθεώρησης» των τελευταίων 50 χρόνων στην Ευρώπη, την εισβολή της ΝΑΤΟικης Τουρκίας στην Κύπρο το 1974, το ΝΑΤΟ επέδρασε καθοριστικά ώστε όχι απλά να μην αποτραπεί, αλλά να προετοιμαστεί η τουρκική εισβολή!
Μετά τη διάλυση μιας χώρας στα Βαλκάνια, της Γιουγκοσλαβίας, και τους διαδοχικούς πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ προέκυψαν σε βάθος χρόνου 6 κράτη (Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Σερβία, Σκόπια, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Κροατία)! Ο καθένας μπορεί να καταλάβει πώς «αναθεωρήθηκαν» τα σύνορα, όπως και το γεγονός ότι μιλάμε για ορισμένα κράτη- προτεκτοράτα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!
«Κάθε χώρα διαλέγει ελεύθερα αν θα είναι ή όχι στο ΝΑΤΟ»
Ξέρουμε καλά πώς μπαίνουν οι περισσότερες χώρες στο ΝΑΤΟ, από το παράδειγμα της Ουκρανίας (δεν μπήκε στο ΝΑΤΟ), εκεί που με πραξικόπημα δημιουργήθηκε το φιλοδυτικό κλίμα, μέχρι αυτό των Σκοπίων.
Εκεί που στο δημοψήφισμα που έγινε στο πλαίσιο της Συμφωνίας των Πρεσπών συμμετείχε μόλις το 35% των πολιτών και όπως είπε ο τότε πρωθυπουργός Ζ.Ζάεφ το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν είναι έγκυρο, με την αντιπολίτευση να τονίζει ότι το θεωρεί άκυρο.
Παράλληλα και η ψηφοφορία στη Βουλή των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών (άρα και την ένταξη στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ που προέβλεπε η συμφωνία) έγινε μέσα σε ένα πρωτοφανές κλίμα εκβιασμών και περίεργων ειδήσεων για «ψήφους με ανταλλάγματα».