
Οι Αρχές της Ιορδανίας μετέφεραν την Τρίτη (04/03) στο έδαφος της χώρας τους από τη Λωρίδα της Γάζας την πρώτη ομάδα παιδιών που χρειάζονται ιατρικές φροντίδες, όπως προέβλεπε σχέδιο που παρουσίασε ο μονάρχης Αμπντάλα Β΄ στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ τον Φεβρουάριο.
Εικόνες που καταγράφηκαν από ιορδανικά τηλεοπτικά δίκτυα απεικονίζουν ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας της Ιορδανίας, να φθάνουν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Αμάν, μεταφέροντας τέσσερα τραυματισμένα παιδιά και μέλη των οικογενειών τους.
Ανάμεσά τους ήταν δυο ακρωτηριασμένα παιδιά που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο αμέσως μετά την άφιξή τους.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Λευκό Οίκο τον Φεβρουάριο, ο Ιορδανός μονάρχης Αμπντάλα Β΄ διαβεβαίωσε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι το βασίλειό του σχεδίαζε «να υποδεχθεί 2.000 παιδιά και καρκινοπαθή άτομα από τη Γάζα» με έμφαση στα άτομα που είναι σοβαρά άρρωστα.
Εκπρόσωπος του ιορδανικού βασιλείου ανέφερε πως 29 παιδιά, συνοδευόμενα από 44 ενηλίκους, έφθασαν χθες (04/03) στην χώρα τους, μέσω των χερσαίων οδικών δικτύων.
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.