ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Δεν σε θέλει ο λαός, πάρ'τον Τάιλερ και μπρος»!

Αυτή η πινακίδα δείχνει την αυξημένη επικινδυνότητα τμημάτων του οδικού δικτύου – Αγνοείται στην Ελλάδα

Διαβάστε για ποιο λόγο έχει αυξηθεί η χρήση της στην Ευρώπη

Αυτή η πινακίδα δείχνει την αυξημένη επικινδυνότητα τμημάτων του οδικού δικτύου – Αγνοείται στην Ελλάδα

Ελάχιστες είναι οι φορές που οι Έλληνες οδηγοί θα συναντήσουν στο δρόμο τους αυτή την πινακίδα, αλλά εάν έστω και μία φορά την δουν στο δρόμο τους καλό είναι να μην αδιαφορήσουν, διότι μπορεί να αποδειχθεί ένα μοιραίο λάθος.

Ο λόγος φυσικά γίνεται για το τρίγωνο με την κόκκινη λωρίδα περιμετρικά και μία μαύρη μεγάλη κουκίδα στο ενδιάμεσο. Αν και είναι άγνωστη στη συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών, μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια για την ασφάλειά τους.

Η πινακίδα αυτή ίσως να προκαλέσει σύγχυση στους οδηγούς εάν τυχόν την εντοπίσουν σε ελληνικούς δρόμους, αλλά όλοι οφείλουν να γνωρίζουν τη σημασία τους, αφού την τελευταία δεκαετία τοποθετείται σε δρόμους διαφόρων χωρών της Ευρώπης.

Ποια όμως είναι η σημασία της; Η εφαρμογή της έγκειται στη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων διότι προειδοποιεί τους οδηγούς για αυξημένη κινητικότητα με επικίνδυνες διαστάσεις σε συγκεκριμένα σημεία οδικών δικτύων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.