Ο 71χρονος γιατρός Δρ. Μάικλ Ντίξον, που παρακολουθεί τα τελευταία χρόνια τον βασιλιά Κάρολο Γ’, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, είναι ένθερμος υποστηρικτής της ομοιοπαθητικής.
Ο Δρ. Μάικλ Ντίξον ανέλαβε επικεφαλής του ιατρικής ομάδας στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ το 2022, κατόπιν απόφασης του τότε πρίγκιπα Καρόλου, ο οποίος ασπάζεται ευλαβικά τις απόψεις του.
Ο διάδοχος της εκλιπούσας βασίλισσας τάσσεται εδώ και καιρό υπέρ της ομοιοπαθητικής πιστεύοντας ότι οι εναλλακτικές θεραπείες έχουν μεγάλη αξία. Για το λόγο αυτό, αποφάσισε να διορίσει τον Δρα Μάικλ Ντίξον ως επικεφαλής της ιατρικής ομάδας των βασιλικών ανακτόρων το 2022.
Τότε, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είχαν εκδώσει την ακόλουθη ανακοίνωση: «Ο Δρ Ντίξον δεν πιστεύει ότι η ομοιοπαθητική μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Η θέση του Βρετανού καθηγητή είναι ότι οι εναλλακτικές θεραπείες μπορούν να συμβαδίζουν με τις συμβατικές, υπό την προϋπόθεση ότι είναι ασφαλείς, κατάλληλες και βασισμένες σε στοιχεία».
Το γεγονός ότι η φροντίδα του Καρόλου επιβλέπεται από αξιόπιστο βασιλικό γιατρό ο οποίος – όπως και ο μονάρχης – είναι ένθερμος υποστηρικτής της ομοιοπαθητικής ιατρικής, κάνει ήδη τον γύρο των βρετανικών ΜΜΕ την ώρα που ο 75χρονος βασιλιάς αναρρώνει στο Σάντριγχαμ έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του Καμίλα.
King Charles' care is being overseen by trusted royal doctor who – like the monarch himself – is a staunch supporter for homeopathic medicine https://t.co/pxS4QHA0eI <Until the last bit about believing in homeopathic 'medicine'…..
— KulganofCrydee 🎗️🇮🇱🇬🇧 (@KulganofCrydee) February 7, 2024
Ύστερα από την διάγνωση των γιατρών του ότι έχει καρκίνο, δίχως όμως να δώσουν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες, ο βασιλιάς της γηραιάς αλβιώνας ακολουθεί την κατάλληλη θεραπεία απέχοντας από τα καθήκοντά του, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.
Από σήμερα, όμως, ανέλαβε… δράση ο πρωτότοκος γιος του, Ουίλιαμ και διάδοχος του βρετανικού θρόνου, ο οποίος όμως θα πρέπει να βρίσκεται και στο πλευρό του της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον, η οποία υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στην Κλινική του Λονδίνου και τώρα αναρρώνει στο Παλάτι του Κένσινγκτον.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, η μεγαλύτερη ανεξάρτητη οργάνωση για την έρευνα του καρκίνου στον κόσμο, Cancer Research UK, υποστηρίζει ότι ορισμένοι ασθενείς χρησιμοποιούν εναλλακτικές θεραπείες για να αισθάνονται καλύτερα, να διευκολύνουν τις παρενέργειες αυτών των θεραπειών και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους.
Η αρωματοθεραπεία, ο βελονισμός, η βοτανοθεραπεία, η θεραπεία με μασάζ και η γιόγκα είναι από τα πιο κοινά παραδείγματα.
Η οργάνωση σημειώνει ότι «ένας καλός ομοιοπαθητικός δεν θα ισχυριστεί ότι οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπεύουν τον καρκίνο» και προσθέτει ότι θα πρέπει «πάντα να σας ενθαρρύνει να συζητάτε τυχόν θεραπείες με τον ογκολόγο ή τον γιατρό σας».
King Charles' care is being overseen by trusted royal doctor who – like the monarch himself – is a staunch supporter for homeopathic medicine https://t.co/ffGzrMOlRo pic.twitter.com/NjuHCvNRlT
— Daily Mail Online (@MailOnline) February 7, 2024
Πολλοί επαγγελματίες υγείας ξέρουν ότι τα άτομα με καρκίνο χρησιμοποιούν συμπληρωματικές θεραπείες.
Ωστόσο, ορισμένοι μπορεί να μην συμφωνούν με αυτές αποθαρρύνοντας τους ασθενείς τους.
Αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή πολλές εναλλακτικές θεραπείες δεν έχουν δοκιμαστεί με τον ίδιο τρόπο όπως οι πιο συμβατικές θεραπείες.
Πάντως, ο γιατρός που εμπιστεύεται ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ έχει υποστηρίξει την προσφορά θεραπειών όπως η αρωματοθεραπεία και η ρεφλεξολογία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), σχολιάζει το βρετανικό δημοσίευμα.
Οι εναλλακτικές θεραπείες χρησιμοποιούνται συνήθως αντί για την συμβατική θεραπεία από γιατρούς αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που δείχνουν ότι μπορούν να θεραπεύσουν τον καρκίνο. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές παρενέργειες ή να επηρεάσουν άλλες θεραπείες, όπως επισημαίνει η εφημερίδα «Daily Mail».
Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’, γράφει το σχετικό δημοσίευμα, έχει εκφράσει στο παρελθόν την υποστήριξή του για τη θεραπεία «Gerson», η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την κατανάλωση έως και 13 ποτηριών χυμού φρούτων την ημέρα.
Μάλιστα, το 2004, είχε μιλήσει στο Βασιλικό Κολλέγιο Γυναικολογίας επισημαίνοντας ότι η θεραπεία θα πρέπει να διερευνηθεί για την «ευεργετική της φύση» αντί να απορριφθεί.