ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

«BRICS Clear»: Η εναλλακτική στρατηγική του Βλαντιμίρ Πούτιν στα συστήματα των Euroclear και Clearstream

Έτσι σκοπεύει να εκτοπίσει το δολάριο και να αναδείξει την οικονομική κυριαρχία των BRICS ο Ρώσος πρόεδρος

«BRICS Clear»: Η εναλλακτική στρατηγική του Βλαντιμίρ Πούτιν στα συστήματα των Euroclear και Clearstream

Tην συγκρότηση ενός καινοτόμου συστήματος διαφύλαξης αποθεματικών και εκκαθάρισης συναλλαγών μεταξύ των χωρών BRICS, παρουσίασε η Ρωσία στη Σύνοδο Κορυφής του οργανισμού που διεξάγεται στο Καζάν.

Οι ηγέτες των BRICS αναζητούν τρόπους για να εμβαθύνουν την οικονομική τους συνεργασία, προσπαθώντας να αποφύγουν τους ύπουλους και απειλητικούς μηχανισμούς της Δύσης.

Ένα από τα βασικά θέματα στο τραπέζι των BRICS είναι η επιτάχυνση της μείωσης των συναλλαγών σε δολάρια.

Έτσι θα περιοριστεί η επιρροή των ΗΠΑ και η ικανότητά τους να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νόμισμα ως απειλή κυρώσεων και ως εργαλείο επιβολής των συμφερόντων τους.

Το BRICS Clear ως «χρυσό κλειδί»

Η πρόταση του Κρεμλίνου,  προβλέπει ενσωμάτωση των αποθετηρίων των κρατών του οργανισμού υπό την ομπρέλα BRICS Clear.

Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να εξασφαλιστούν διαρκείς διασυνοριακές συναλλαγές τίτλων ως αντιπρόταση  στα συστήματα των Euroclear και Clearstream, σύμφωνα με τον Bloomberg.

«Συμφωνούμε να συζητήσουμε και να μελετήσουμε τη δυνατότητα υλοποίησης μιας ανεξάρτητης, διασυνοριακής δομής, της BRICS Clear, μιας πρωτοβουλίας που θα συμπληρώνει την υπάρχουσα δομή των χρηματοπιστωτικών αγορών», τονίζεται από την πλευρά του Κρεμλίνου.

Επιπρόσθετα, από τη μεριά τους οι ηγέτες των BRICS αναφέρουν πως:

«Είναι στην πλήρη ανάθεση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών να συνεχίσουν να μελετούν το ζήτημα των τοπικών νομισμάτων, των μεθόδων πληρωμών και των πλατφορμών και να μας υποβάλουν αναφορά στην επόμενη σύνοδο».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.