ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Δείτε που βρίσκεται το μικρότερο διαμέρισμα στον κόσμο (φωτο) 

Πρόκειται για την μετατροπή μιας υπάρχουσας σοφίτας και βρίσκεται στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας της δεκαετίας του 1950

Δείτε που βρίσκεται το μικρότερο διαμέρισμα στον κόσμο (φωτο) 

Δύο αρχιτέκτονες κατασκεύασαν το μικρότερο, αλλά πολυτελές διαμέρισμα στην καρδιά το Ρότερνταμ.

Το σπίτι το έφτιαξαν για να το χρησιμοποιήσουν ως δεύτερο σπίτι τους οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες, που είναι και οι ιδιοκτήτες του χώρου.

Το «Cabanon» είναι ένα «διαμέρισμα» (αν μπορεί να το αποκαλέσει κανείς έτσι) 6,89 τετραγωνικών μέτρων που μπορεί να είναι ασφικτικά μικρό και να μην μπορείς να… στρίψεις, αλλά έχει σάουνα και υδρομασάζ.

Ουσιαστικά οι αρχιτέκτονες έχουν φτιάξει μια κατασκευή, σαν πολυμορφικό κουτί που καταλαμβάνει σχεδόν το μεγαλύτερο τμήμα του σπιτιού-δωματίου, κερδίζοντας σε χώρους σε διαφορετικά επίπεδα.

Πρόκειται για την μετατροπή μιας υπάρχουσας σοφίτας και βρίσκεται στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας της δεκαετίας του 1950 στο κέντρο του Ρότερνταμ.

Η έμπνευση για το μικροσκοπικό διαμέρισμα

Οι αρχιτέκτονες ιδιοκτήτες του της Star Strategies Architecture βασίστηκαν στην ομώνυμη καμπίνα του Le Corbusier στην Κυανή Ακτή για να φτιάξουν ένα έξυπνα σχεδιασμένο διαμέρισμα που μεγιστοποιεί κάθε σπιθαμή του χώρου.

Όπως και η καμπίνα του Le Corbusier, το Cabanon στο Ρότερνταμ σχεδιάστηκε από τους ίδιους τους αρχιτέκτονες που θα το χρησιμοποιήσουν.

Βασισμένο ακριβώς στις ανάγκες των ιδιοκτητών

Το διαμέρισμα φτιάχτηκε βασισμένο στις ανάγκες των ιδιοκτητών για το δεύτερο σπίτι τους. Ήθελαν ένα μικρό κρεβάτι και ένα παγκάκι κατά μήκος του τεράστιου παραθύρου (6 τετραγωνικών μέτρων) που φωτίζει όλο το διαμέρισμα.

Δεν χρειάζονταν μεγάλη κουζίνα καθώς τους αρέσει να τρώνε έξω τα Σαββατοκύριακα, αλλά ήθελαν να έχουν παρόλα αυτά τη δυνατότητα να μαγειρεύουν. Επιθυμούσαν επίσης ένα ντους βροχής, σάουνα υπερύθρων και υδρομασάζ.

Πέρα από τα παραπάνω, ήθελαν ένα διαμέρισμα που να ταιριάζει τέλεια στις αναλογίες τους. Το ύψος της Μπεατρίζ και του Μπερντ είναι 1,72 μ. και 1,78 μ. αντίστοιχα, άρα προσάρμοσαν τις διαστάσεις τους σε όλους τους χώρους.

Για παράδειγμα, όταν κάνουν ντους χρειάζονται χώρο ύψους 2,13 μ. και πλάτους 62 εκ. όταν κάνουν μπάνιο ή χρησιμοποιούν τις σάουνες χρειάζονται ύψος 1,80 μ. και όταν κοιμούνται ή κάθονται στο κρεβάτι τους χρειάζονται ύψος 1,14 μ. και πλάτος 1,35 μ. Για το χώρο του καθιστικού ήθελαν να διατηρήσουν το μεγάλο ύψος των 3 μέτρων που έχει το διαμέρισμα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.