Ελπίζουμε αυτή την φορά να είμαστε με την «σωστή πλευρά της ιστορίας». Δύο φορές σε «λάθος πλευρά» σημαίνει ότι «καίγεσαι»...

Δεν μπαίνει στην Βουλή η Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) – Προς κυβέρνηση «αποτυχημένων» με CDU/CSU & SPD οδεύει η Γερμανία

Θρίαμβος για το AfD το οποίο με 20,7% διπλασίασε την εκλογική του δύναμη σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές αλλά δεν πέτυχε την ανατροπή

Δεν μπαίνει στην Βουλή η Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) – Προς κυβέρνηση «αποτυχημένων» με CDU/CSU & SPD οδεύει η Γερμανία

Η Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW) δεν κατάφερε τελικά να υπερβεί το όριο του 5% κι έτσι μένει εκτός κοινοβουλίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ομοσπονδιακή Εφορευτική Επιτροπή, αφού ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες.

Αυτό σημαίνει ότι η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) χρειάζεται πλέον μόνο έναν κυβερνητικό εταίρο και άρα έχει την δυνατότητα να σχηματιστεί εκ νέου ο λεγόμενος «μεγάλος» συνασπισμός με το «αποτυχημένο» με βάση τις πολιτικές που ακολούθησε, Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Έτσι αν και το SPD θεωρείται βασικός υπεύθυνος για την καταστροφή της γερμανικής οικονομίας αλλά και για τα όσα συνέβησαν στην Ουκρανία που παραλίγο να οδηγήσουν τον πλανήτη ακόμα και στον πυρηνικό όλεθρο, καταφέρνει λόγω συγκυριών να μετέχει εκ νέου (εκτός απροόπτου) στην κυβερνητική εξουσία.

Βέβαια από αυτό τον σχηματισμό θα απουσιάζουν οι «Πράσινοι» της φιλοπόλεμης και επικίνδυνης για την ειρήνη και την ασφάλεια όλων, όπως αποδείχτηκε, Α.Μπέρμποκ.

Αυτό ίσως σημαίνει πως ο νέος «μεγάλος συνασπισμός» θα ακολουθήσει μία πιο ρεαλιστική πολιτική, λιγότερο επικίνδυνη από αυτή που ακολούθησε η κυβέρνηση Ο.Σολτς.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα, τα ποσοστά των κομμάτων και η κατανομή των εδρών διαμορφώνονται ως εξής:

CDU/CSU: 28,6% (+4,4) και 208 έδρες,

Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD): 20,8% (+10,4) και 152 έδρες,

Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD): 16,4% (-9,3) και 120 έδρες,

Πράσινοι: 11,6% (-3,1) και 85 έδρες,

Η Αριστερά: 8,8% (+3,9) και 64 έδρες,

Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ (BSW): 4,9%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.