ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Θεάνθρωπος Αναστήθηκε. Η Ελλάδα, πότε;

Διεθνής κατακραυγή για την καταδίκη της Μ.Λεπέν

Για παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων, κάνει λόγο το Κρεμλίνο

Διεθνής κατακραυγή για την καταδίκη της Μ.Λεπέν

Η απόφαση της καταδίκης της Μαρί Λεπέν για κατάχρηση δημόσιου χρήματος ξέσπασε θύελλα αντιδράσεων από πολιτικούς ηγέτες σε όλη την Ευρώπη.

Το κόμμα της χαρακτηρίζει τη δίκη «πολιτικό κυνήγι μαγισσών», ενώ η απομάκρυνσή της από την εκλογική κούρσα δείχνει για άλλη μία φορά τον ρόλο των δικαστών στην πολιτική ζωή.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, λίγο πριν η απόφαση δημοσιοποιηθεί πλήρως, εξέφρασε δημόσια την υποστήριξή του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας «Je suis Marine!» (Είμαι η Μαρίν).

Η αντίδραση του Τζόρνταν Μπαρδέλα, ηγέτη της «Εθνικής Συσπείρωσης» και στενού συνεργάτη της Λε Πεν, ήταν επίσης έντονη. Επισκεπτόμενος τα κεντρικά γραφεία του κόμματος, ο Μπαρδέλα ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σήμερα, δεν είναι μόνο η Μαρίν Λε Πεν που καταδικάζεται άδικα: είναι η γαλλική δημοκρατία που εκτελέστηκε».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε την απόφαση κάνοντας λόγο για παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων από ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ πρόσθεσε ότι η απόφαση αυτή είναι «εσωτερική υπόθεση της Γαλλίας». 

Τέλος, ο Ιταλός αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ματέο Σαλβίνι, κατηγόρησε τη Γαλλία για την απόφαση της καταδίκης, υπογραμμίζοντας ότι «εκείνοι που φοβούνται την κρίση των ψηφοφόρων συχνά βρίσκουν καθησυχασμό στην απόφαση των δικαστηρίων». Αναφερόμενος στην προσπάθεια να αποκλειστεί η Λε Πεν από την πολιτική ζωή, σημείωσε ότι αυτή η εικόνα της πολιτικής πίεσης είναι εμφανής και σε άλλες χώρες, όπως η Ρουμανία, ενισχύοντας τις ενδείξεις για πολιτικά κίνητρα πίσω από την απόφαση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
defencenet.ru
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.