Ελάχιστοι έχουν δώσει την δέουσα σημασία στην είδηση πως 136 χώρες συμφώνησαν σε ένα Παγκόσμιο Φορολογικό Σύστημα!
Όπως ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) οι 136 χώρες συμφώνησαν ότι οι μεγάλες εταιρείες θα πληρώνουν ένα φόρο της τάξεως του 15% τουλάχιστον.
Με πρόσχημα την απόδοση οικονομικής δικαιοσύνης ώστε δήθεν να μην φοροδιαφεύγουν κάποιοι οικονομικοί κολοσσοί οι χώρες μέλη του ΟΟΣΑ συμφωνούν σε μια νέα παγκόσμια φορολογία.
Σαν πολλά «παγκόσμια γεγονότα» όμως δεν έχουν μαζευτεί τον τελευταίο καιρό;
Η λέξη αυτή ακούγεται καθημερινά όλο και πιο συχνά έτσι ώστε οι πολίτες να συνηθίσουν στην μεταβίβαση των εξουσιών από το εθνικό κράτος στους υπερεθνικούς οργανισμούς.
Και σε όποιο μέτρο λαμβάνεται, πάντοτε μπροστά μπαίνει η δικαιοσύνη, το κοινό καλό. Αυτό είναι και το «τυράκι» για το λεγόμενο Great Reset. Yποτίθεται ότι όλες αυτές οι αλλαγές που προωθούν οι παγκοσμιοποιητές γίνονται για το καλό μας και για την οικοδόμηση ενός δικαιότερου κόσμου.
Όταν όμως κανείς ακούει σε ανακοινώσεις και δηλώσεις των ηγετών του κόσμου το επίθετο παγκόσμιος και τα παράγωγα του θα πρέπει να ανησυχεί.
Έτσι χαιρετίζοντας την συμφωνία ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ Ματίας Κόρμαν δήλωσε:
«Η σημερινή συμφωνία θα κάνει τις διεθνές φορολογικές ρυθμίσεις δικαιότερες και θα λειτουργήσουν καλύτερα… Αυτή είναι μια μεγάλη νίκη για μια αποτελεσματική και ισορροπημένη πολυμέρεια».
Από την πλευρά της η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε τα εξής:
«Μετατρέψαμε τις άοκνες διαπραγματεύσεις σε δεκαετίες αυξημένης ευημερίας και για τις ΗΠΑ και για τον κόσμο. Η σημερινή συμφωνία αντιπροσωπεύει κορυφαίο επίτευγμα για την οικονομική διπλωματία».
Με την Αμερικανίδα συνάδελφο συμφώνησε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ. που ανέφερε πως: «Η συμφωνία αυτή ανοίγει τον δρόμο για μια πραγματική δημοσιονομική επανάσταση»
Ενώ για τον Βρετανό υπουργό οικονομικών Ρίσι Σούνακ η συμφωνία για τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις «ανοίγει τον δρόμο για ένα δικαιότερο σύστημα».
Εμείς πάντως ας είμαστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με μια συμφωνία που χαιρετίζεται από τα σημαντικότερα κράτη του κόσμου. Η εμπειρία έχει δείξει ότι όποτε αυτό συμβαίνει δεν είναι για καλό…