To Oμοσπονδιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλόκαρε χθες, Σάββατο, την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού σε εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, κάτι που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν.

Η αιτιολογία της απόφασης είναι ότι «πιθανόν υπάρχουν Συνταγματικά θέματα με την υποχρεωτικότητα», ενώ θα πρέπει να αναφερθεί ότι μεταξύ των προσφευγόντων είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, που θεωρούν ότι πλήττονται από αυτήν την απόφαση!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το theepochtimes, η επιτροπή του Αμερικανικού Δικαστηρίου για την 5η τροπολογία τονίζει περιεκτικά ότι: «Επειδή οι αναφορές δείχνουν ότι υπάρχουν σοβαρά νομοθετικά και Συνταγματικά θέματα, η εντολή παραμένει εν αναμονή περαιτέρω διερεύνησης από το δικαστήριο».

Πρόκειται ουσιαστικά για τη νίκη των 11 πολιτειών που όπως σας ανέφερε το pronews.gr προσέφυγαν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολισμού, γιατί όπως είχαν τονίσει η εξουσία επιβολής υποχρεωτικών εμβολιασμών δεν ανήκει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση Μπάιντεν, αλλά στις ηγεσίες των πολιτειών.

Να θυμίσουμε ότι όπως πλέον στο κίνημα κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών έχουν προστεθεί άλλες 15 πολιτείες, κάτι που σημαίνει ότι σε τουλάχιστον 25 πολιτείες δεν θα εφαρμοστεί η εντολή του Αμερικανού προέδρου, καθώς πλέον βγήκε και με τη «βούλα» αντισυνταγματική.

Ποιες είναι οι πολιτείες: Το Μιζούρι, η Αλάσκα, η Αριζόνα, το Αρκάνσας, η Μοντάνα, η Νεμπράσκα, το Νιου Χάμσαϊρ, η Βόρεια Ντακότα, η Νότια Ντακότα το Ουαϊόμινγκ, η Αλαμπάμα, η Φλόριντα, η Τζόρτζια, το Αίνταχο, η Αιόβα, το Κεντάκη, η Λουιζιάνα, το Μισισίπι, το Οχάιο, η Οκλαχόμα, η Νότια Καρολίνα, το Τεννεσί, το Τέξας, η Γιούτα και η Δυτική Βιρτζίνια.

Να σημειώσουμε ότι η απόφαση της κυβέρνησης Τζο Μπάιντεν αφορά τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε επιχειρήσεις άνω των 100 υπαλλήλων, σύμφωνα με αυτόν οι εταιρείες πρέπει να απαιτούν από τους εργαζόμενούς τους να εμβολιάζονται κατά της Covid-19 ή να υποβάλλονται σε εβδομαδιαία τεστ για τον ιό και να φορούν μάσκες στην εργασία τους, κάτι που επί της ουσίας ήδη ισχύει στην Ελλάδα.

Απαιτείται, μάλιστα, πλήρης συμμόρφωση από τις 4 Ιανουαρίου, με κυρώσεις ύψους 14.000 δολαρίων ανά παράβαση που θα αυξάνονται σε 136.000 δολάρια για κάθε εργοδότη, ο οποίος παραβλέπει σκόπιμα τη συγκεκριμένη εντολή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!