ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Δεξιά η «πίτα» είναι μεγάλη και θα μεγαλώσει κι άλλο. Αλλά στην ιδεολογική Δεξιά... όχι σε «τελοπόν»
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ν.Πεσκόφ: «Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον βρίσκονται στο ναδίρ»

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφέρθηκε στις σχέσεις Ρωσίας με ΗΠΑ, την ώρα που η ένταση γύρω από την Ουκρανία είναι στα ύψη

Ν.Πεσκόφ: «Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον βρίσκονται στο ναδίρ»

Οι σχέσεις Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι στο ναδίρ, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Σε συνέντευξή του στο Sputnik, ο Πεσκόφ έκανε την παραπάνω παρατήρηση, ωστόσο στάθηκε στο γεγονός ότι οι δύο χώρες έχουν ορισμένα κανάλια επικοινωνίας, σε αντίθεση με παλιότερα.

«Εδώ, ίσως, μπορούμε να αναφέρουμε στη θετική πτυχή. Ότι όσο δύσκολο κι αν είναι σε άλλους τομείς, εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένα κανάλια για διάλογο» είπε.

«Οι αρχηγοί των κρατών βρίσκονται σε διάλογο, η επικοινωνία βρίσκεται σε εξέλιξη σε άλλους τομείς. Αυτό είναι ένα συν. Είναι ένα συν, γιατί, ξέρετε, πριν από μερικά χρόνια είχαμε μηδενικό διάλογο, ως εκ τούτου, δεν υπήρχαν επαφές» συμπλήρωσε ο Πεσκόφ.

Αλλά, παραδέχθηκε πως «δυστυχώς, στις διμερείς σχέσεις μπορούμε να μιλάμε μόνο για μειονεκτήματα. Είμαστε σε πολύ, πολύ χαμηλό επίπεδο, οι σχέσεις είναι σχεδόν ανύπαρκτες».

Σημειώνεται πως το τελευταίο διάστημα είναι στα ύψη η σχέση Ρωσίας με τη Δύση, που επιμένει στα περί ρωσικού σχεδίου εισβολής στην Ουκρανία και προειδοποιεί με κυρώσεις.

Η Μόσχα έχει, ωστόσο, ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο πως δεν έχει τέτοιο σχέδιο και έχει επιστήσει την προσοχή στη διανομή όπλων στην Ουκρανία και τους κινδύνους που αυτό ενέχει.

Εγγυήσεις ασφαλείας

Όσον αφορά στο θέμα των εγγυήσεων ασφαλείας, ο εκπρόσωπος επεσήμανε πως η Ρωσία δεν έχει λάβει άμεσες απαντήσεις στις προτάσεις της καθώς η Δύση επιμένει να επικεντρώνεται σε δευτερεύοντα ζητήματα.

Όμως, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επιμένει πως οι ιδέες της Μόσχας δεν πρέπει να αγνοηθούν, συμπλήρωσε.

«Ο Πούτιν είναι πολύ συνεπής στην προσέγγισή του προς τους… θέλω να πω, εταίρους μας, αλλά, δυστυχώς, είναι πλέον περισσότερο αντίπαλοι παρά εταίροι. Είναι ευθύς όταν κάνει ερωτήσεις και περιμένει άμεσες απαντήσεις. Όπως το 2007 έθεσε άμεσα ερωτήματα, έτσι το 2022 έθεσε άμεσα ερωτήματα στα προσχέδια των δύο εγγράφων που παραδόθηκαν στην Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ. Δεν λάβαμε άμεσες απαντήσεις» επεσήμανε ο Πεσκόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Επιπλέον, αντιλαμβανόμαστε μια προσπάθεια επικέντρωσης σε δευτερεύουσες λεπτομέρειες και μια προσπάθεια αποφυγής κάθε κατανόησης θεμάτων που είναι κρίσιμης σημασίας για εμάς. Αλλά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Πρόεδρος Πούτιν θα συνεχίσει να είναι συνεπής στη θέση του και θα επιμείνει στα συγκεκριμένα ζητήματα που είναι στην πραγματικότητα υπαρξιακά ζητήματα για εμάς, ώστε αυτά τα θέματα να μην διαφεύγουν της προσοχής» κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.