Ο Μιχαήλ Πογκρεμπίνσκι είναι Ουκρανός αναλυτής και σχολίασε τη δήλωση του Ζελένσκι σχετικά με πιθανή άρση της συμφωνίας για τη μη διάδοση των πυρηνικών όπλων, δηλαδή με λίγα λόγια να αποκτήσει η Ουκρανία εκ νέου πυρηνικό οπλοστάσιο.

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι έπεσε σε πολιτική παγίδα, κάτι που εξηγεί τη δήλωσή του για πιθανή αποχώρηση από το Μνημόνιο της Βουδαπέστης (που προβλέπει ότι η Ουκρανία δεν μπορεί να έχει πυρηνικό οπλοστάσιο), δήλωσε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Vzglyad» ο Μιχαήλ Πογκρεμπίνσκι, διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Σπουδών και Συγκρούσεων του Κιέβου.

Ο Ζελένσκι είχε ανακοινώσει το Σάββατο, την πρόθεσή του να ξεκινήσει διαβουλεύσεις για το Μνημόνιο της Βουδαπέστης.

Σύμφωνα με τον Ουκρανό ηγέτη, εάν η Σύνοδος Κορυφής των χωρών που υπέγραψαν το Μνημόνιο της Βουδαπέστης δεν πραγματοποιηθεί ή δεν παράσχει στο Κίεβο εγγυήσεις ασφαλείας, τότε οι ουκρανικές Αρχές, δεν θα αναγνωρίσουν τη συμφωνία και θα τη θεωρήσουν άκυρη.

«Αυτή είναι η ομιλία ενός φοβισμένου ατόμου και γενικά μπορούμε να τον κατανοήσουμε. Από τη μια πλευρά, ο Ζελένσκι αναγκάζεται να είναι ο πρωτοστάτης στον αγώνα του περιορισμού της Ρωσίας και από την άλλη, κανένας δεν πρόκειται να τον υπερασπιστεί» υποστήριξε ο Μιχαήλ Πογκρεμπίνσκι.

Σημείωσε ότι ο Ουκρανός ηγέτης έκανε αυτή τη δήλωση με φόντο το αίτημα προς τη Δύση να δώσει στο Κίεβο «χρήματα χωρίς όρους».

Τόνισε ότι ο Ζελένσκι μπορεί να λύσει ορισμένα πολιτικά προβλήματα, αλλάζοντας την προσέγγιση για την επίλυση της κρίσης στο Ντονμπάς.

Για να το κάνει αυτό, πρόσθεσε ο ειδικός, ο Ζελένσκι πρέπει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με εκπροσώπους του Ντονμπάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Πιστεύω, όμως, ότι οι Αμερικανοί τού απαγόρευσαν αυστηρά να κάνει ένα τέτοιο βήμα, απειλώντας να σταματήσουν τη χρηματοδότηση. Άρα, ο Ουκρανός ηγέτης βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και αν τον αντιμετώπιζα διαφορετικά, θα μπορούσα ακόμη και να συμπάσχω μαζί του» κατέληξε ο Μιχαήλ Πογκρεμπίνσκι.