ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου είναι το νέο "Oruc Reis" για όποιον δεν το έχει καταλάβει...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Λευκός Οίκος: Ο Τ.Μπάιντεν σχεδιάζει οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις κατά του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ

Αντιδράσεις Δύσης

Λευκός Οίκος: Ο Τ.Μπάιντεν σχεδιάζει οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις κατά του Ντόνιετσκ και του Λουγκάνσκ

Ο Λευκός Οίκος, ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα εκδώσει σύντομα εκτελεστική εντολή η οποία θα απαγορεύσει τις «νέες επενδύσεις, το εμπόριο και τη χρηματοδότηση από Αμερικανούς, προς, από ή στις δύο αποσχισθείσες φιλορωσικές περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, τις οποίες ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν αναγνώρισε ως ανεξάρτητες οντότητες νωρίτερα απόψε» σύμφωνε με την ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Η Τ.Ψάκι είπε ότι έρχονται περισσότερα μέτρα και δήλωσε ότι αυτά είναι ξεχωριστά από τις κυρώσεις που οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους ετοιμάζουν αν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία.

Η αμερικανική προεδρία έκανε γνωστό επίσης ότι μια τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Τζο Μπάιντεν, του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του Γερμανού καγκελαρίου ‘Ολαφ Σολτς άρχισε στις 22.17 ώρα Ελλάδας.

Ο Λευκός Οίκος έκανε γνωστό ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα υπογράψει εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο θα ενεργοποιήσει εμπορικές και οικονομικές κυρώσεις σε βάρος προσώπων.

Σύμφωνα με το διάταγμα, που αναμένεται να υπογραφεί, η Ουάσινγκτον θα μπορεί να επιβάλει κυρώσεις σε οποιονδήποτε ενεργεί σε βάρος των δύο ουκρανικών επαρχιών. Όπως ανακοίνωσε η Ψάκι, θα επιβληθούν νέα μέτρα μετά τις δηλώσεις Πούτιν που «υπονομεύουν τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Για να είμαστε ξεκάθαροι: τα μέτρα θα επιβληθούν ανεξάρτητα από τους οικονομικούς περιορισμούς που ετοιμάζουμε σε συνεργασία με τους συμμάχους», πρόσθεσε στο σχόλιό της η Τζεν Ψάκι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.