ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μόνο τα πυρηνικά εργοστάσια έλειπαν από αυτήν την χώρα...
prodeals

Το «βιολί» τους στις ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κι άλλες κυρώσεις

Το «βιολί» τους στις ΗΠΑ: Ετοιμάζουν κι άλλες κυρώσεις

Όλες οι επιλογές παραμένουν στο τραπέζι όσον αφορά την απάντηση των Ηνωμένων Πολιτειών και τις κυρώσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, όταν ρωτήθηκε σχετικά με αναφορές για πιθανές κυρώσεις σε βάρος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Όπως ακούσατε χθες από τον Πρόεδρο, όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι … Εξετάζουμε προσεκτικά πρόσθετες κυρώσεις που μπορούν να ασκήσουν την κατάλληλη πίεση στη Ρωσική Ομοσπονδία, στον πρόεδρο Πούτιν και σε όσους βρίσκονται γύρω του» δήλωσε ο Πράις κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θεωρούν την σκέψη της Μόσχας για συνομιλίες με το Κίεβο στο Μινσκ ως «πραγματική διπλωματία», δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι πρότεινε στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι ο Πούτιν είναι έτοιμος να στείλει αντιπροσωπεία στο Μινσκ για συνομιλίες με ουκρανική αντιπροσωπεία.

Το Κίεβο πρότεινε αργότερα τη διεξαγωγή συνομιλιών στη Βαρσοβία και στη συνέχεια σταμάτησε να ανταποκρίνεται, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. «Τώρα βλέπουμε τη Μόσχα να προτείνει η διπλωματία να λάβει χώρα με την κάννη ενός όπλου ή καθώς οι πύραυλοι, οι όλμοι, το πυροβολικό της Μόσχας στοχεύουν τον ουκρανικό λαό. Αυτό δεν είναι πραγματική διπλωματία. Αυτές δεν είναι οι συνθήκες για πραγματική διπλωματία» δήλωσε ο Πράις στην ενημέρωση τύπου.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.