Ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) τερματίζει τη διαδικασία ένταξης της Ρωσίας στον οργανισμό, ανέφερε ο οργανισμός σε ανακοίνωσή του.

«Πρώτον, το Συμβούλιο αποφάσισε να τερματίσει επίσημα τη διαδικασία ένταξης της Ρωσίας, η οποία αναβλήθηκε το 2014. Το Συμβούλιο ζήτησε επίσης από τον Γενικό Γραμματέα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να κλείσει το γραφείο του ΟΟΣΑ στη Μόσχα και να σταματήσει όλες τις προσκλήσεις προς τη Ρωσία σε υπουργικό επίπεδο και στα όργανα όπου αναφέρεται ως προσκεκλημένη» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ζητήθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του ΟΟΣΑ να σταματήσει τη συμμετοχή της Ρωσίας σε άλλες επιτροπές του οργανισμού. Το Συμβούλιο του ΟΟΣΑ ζήτησε επίσης από τον γενικό γραμματέα του οργανισμού να λάβει μέτρα για να σταματήσουν όλα τα έργα που χρηματοδοτούνται από εθελοντικές δωρεές της Ρωσίας.

Η ανακοίνωση του οργανισμού σημειώνει ότι τα θέματα της συνεργασίας μεταξύ του ΟΟΣΑ και της Ρωσίας και τα πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη της Ουκρανίας θα εξεταστούν τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης 24/02, η Ρωσία ξεκίνησε στρατιωτική επιχείρηση αφού οι αυτοαποκαλούμενες δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ ζήτησαν βοήθεια για την αντιμετώπιση των ουκρανικών κυβερνητικών δυνάμεων.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας τόνισε ότι η επιχείρηση στοχεύει τις στρατιωτικές υποδομές της Ουκρανίας και πως ο άμαχος πληθυσμός δεν κινδυνεύει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον, η Μόσχα ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σχέδια να καταλάβει την Ουκρανία.