ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτή η «αντιπυρική ετοιμότητα» της κυβέρνησης, πόσους νεκρούς θα στοιχίσει ακόμα;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Λίγες ώρες πριν υπογράψει τον EastMed ο Μ.Νετανιάχου ζήτησε κοινοβουλευτική ασυλία για βαριές κατηγορίες!

Λίγες ώρες πριν υπογράψει τον EastMed ο Μ.Νετανιάχου ζήτησε κοινοβουλευτική ασυλία για βαριές κατηγορίες!

Σε μια πολύ άσχημη εξέλιξη και για την Ελλάδα, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως θα επιδιώξει να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική ασυλία αναφορικά με τις τρεις κατηγορίες διαφθοράς με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος, μία εξέλιξη που θα καθυστερήσει μεν για αρκετούς μήνες ακόμη τις διαδικασίες για ποινική του δίωξη, αλλά θα επιτείνει την πολιτική ρευστότητα στο Τελ Αβίβ και θα «σκιάσει» την υπογραφή του EastMed.

Ο Νετανιάχου κρίθηκε υπόλογος τον περασμένο Νοέμβριο για τις κατηγορίες της δωροδοκίας, της απάτης και της κατάχρησης εμπιστοσύνης, στο πλαίσιο του κατηγορητηρίου εναντίον του για ευνοιοκρατική αντιμετώπιση βαρώνων των μέσων ενημέρωσης, χάρις στην οποία αυτοί επωφελήθηκαν με πολλά εκατ. δολάρια, με αντάλλαγμα δώρα και την ευνοϊκή μεταχείριση του δεξιού ηγέτη από τους επικοινωνιακούς ομίλους τους.

Η δίκη του Νετανιάχου δεν μπορεί να διεξαχθεί άμα τη αιτήσει της κοινοβουλευτικής ασυλίας εκ μέρους του. Ο Νετανιάχου ανακοίνωσε την πρόθεσή του αυτή σε ζωντανή τηλεοπτική παρέμβασή του, λίγες ώρες προτού εκπνεύσει η σχετική διορία για την αίτηση.

Στην διάρκεια της ομιλίας του, ο Νετανιάχου υποστήριξε πως οι κατηγορίες εναντίον του έχουν πολιτικά κίνητρα και για τούτο δικαιούται την προστασία της κοινοβουλευτικής ασυλίας.

Oλα αυτά λίγες ώρες πριν την συνάντησή του με την ελληνική πολιτική ηγεσία και την υπογραφή της πολιτικής πρόθεσης κατασκευής του EastMed.

Εν μέσω του πολιτικού αδιεξόδου, στο οποίο έχει εγκλωβισθεί η πολιτική ζωή της χώρας, το Κοινοβούλιο είναι φύσει αδύνατον να συζητήσει και να αποφασίσει για το αίτημα του Νετανιάχου πριν τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών της 2ας Μαρτίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προκειμένου να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική ασυλία, ο Νετανιάχου χρειάζεται τη στήριξη των 61 από τους 120 βουλευτές της Κνεσέτ, την ίδια πλειοψηφία που χρειαζόταν εξάλλου να έχει εξασφαλίσει (χωρίς πάντως να γίνει κατορθωτό ως τώρα) ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση, τόσο μετά τις εκλογές του Απριλίου, όσο και στις επαναληπτικές του Σεπτεμβρίου, κατά το περασμένο έτος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.