ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Και η Διαμαντοπούλου για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν βάζουν κατ'ευθείαν τον Μητσοτάκη;
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Κινεζική κυβέρνηση: Απαγόρευσε τις μελέτες για την προέλευση του κορωνοϊού – Θα ελέγχονται πρώτα από το κόμμα

Κινεζική κυβέρνηση: Απαγόρευσε τις μελέτες για την προέλευση του κορωνοϊού – Θα ελέγχονται πρώτα από το κόμμα

Η κινεζική κυβέρνηση θέλει να αποφύγει φαινόμενα όπως η δημοσίευση 2 καθηγητών στην οποία αποκάλυπταν πως πιθανότατα ο κορωνοϊός προήλθε από τα εργαστήρια της Γουχάν και όχι από την αγορά στην οποία δεν υπήρχαν νυχτερίδες.

Γι’ αυτό και επιβάλλει αυστηρή λογοκρισία στη δημοσίευση επιστημονικών εργασιών σχετικά με την προέλευση του κορωνοϊού.

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν νέα όρια στις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις που διερευνούν την προέλευση του κορωνοϊού, σύμφωνα με μια ηλεκτρονική ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από δύο κινεζικά πανεπιστήμια.

Η πολιτική επιβάλλει νέα, πιο αυστηρή εξέταση σε οποιαδήποτε επιστημονική τεκμηρίωση σχετικά με τον ιό, προτού υποβληθούν προς δημοσίευση, με την προϋπόθεση ότι ένας κεντρικός κυβερνητικός αξιωματούχος υπογράφει τυχόν μελέτες σχετικά με την προέλευσή του, ανέφερε το CNN.

«Τα επιστημονικά έγγραφα για τον εντοπισμό της προέλευσης του ιού πρέπει να διαχειρίζονται αυστηρά και αυστηρά», δηλώνει η οδηγία από το τμήμα επιστήμης και τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας.

Οποιεσδήποτε τέτοιες εργασίες, όπως δηλώνει η οδηγία, πρέπει μετά από έγκριση από την ακαδημαϊκή επιτροπή του πανεπιστημίου τους να σταλούν στην υπηρεσία επιστήμης και τεχνολογίας, η οποία θα τις μεταβιβάσει σε ειδική ομάδα στο κρατικό συμβούλιο, ενώ στα πανεπιστήμια θα επιτραπεί να δημοσιεύσουν την έρευνα μόνο μετά από έγκριση από την ειδική ομάδα.

Οι Κινέζοι ερευνητές δημοσίευσαν αρκετές μελέτες σχετικά με τον ιό σε μεγάλα ιατρικά περιοδικά από τα τέλη Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένης της έρευνας για την αρχή της μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο, η οποία έδωσε αυξημένο έλεγχο τόσο στον χειρισμό του επιδημικού ιού από τον Πεκίνο όσο και στον επίσημο απολογισμό του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν δεν νομίζω ότι θα ανεχθούν πραγματικά οποιαδήποτε αντικειμενική μελέτη για να διερευνήσουν την προέλευση αυτής της νόσου.» δήλωσε ένας Κινέζος ερευνητής με τον όρο ανωνυμίας στο CNN.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.