Σε θέσεις ¨μάχης» η πολιτεία της Νέας Υόρκης και ο Λευκός Οίκος. Αιτία η απόφαση του κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο μαζί με τους ομολόγους του άλλων πέντε Πολιτειών των βορειοανατολικών ΗΠΑ, να συγκροτήσουν ομάδα εργασίας ώστε να επεξεργαστούν ένα κοινό σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Η πρωτοβουλία αυτή εξόργισε όπως ήταν φυσικό τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος υποστήριξε σήμερα ότι είναι ο μοναδικός που έχει την εξουσία να αποφασίσει το πότε θα επανεκκινήσει η οικονομία.

Κατηγόρησε μάλιστα τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης ότι του είπε «ψέματα» για να εξασφαλίσει τη στήριξη του και ότι τώρα θέλει την «ανεξαρτησία» του.

Σε ανάρτησή του στο twitter έγραψε:

«Ο Κουόμο τηλεφωνεί κάθε ημέρα, σχεδόν κάθε ώρα παρακαλώντας για τα πάντα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι ευθύνη της Πολιτείας όπως νέα νοσοκομεία, κλίνες, αναπνευστήρες κτλ. Τα έχω κανονίσει όλα και για όλους τους άλλους και τώρα φαίνεται πως θέλει ανεξαρτησία: Αυτό δε θα γίνει ποτέ!»


Σε άλλο tweet έγραψε;

«Πείτε στους άλλους Δημοκρατικού Κυβερνήτες ότι η ταινία «η ανταρσία του Μπάουντι» είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες.

Μια χρυσή κλασική ταινία γύρω από ανταρσία είναι μια συναρπαστική και αναζωογονητική εμπειρία, ειδικά όταν οι στασιαστές ζητούν τόσα πολλά από τον καπετάνιο. Πολύ εύκολα!»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1250075668282576898