Η Πορτογαλία μία χώρα παρόμοια κλιματικά με την Ελλάδα αλλά και παρόμοια κατάσταση συστήματος υγείας μόλις (4,3 ΜΕΘ ανά κάτοικο) κατάλαβε εξαρχής τη σημασία της ισορροπίας μεταξύ των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και της οικονομίας.

Γι αυτό και τα μέτρα που επέβαλλε ήταν μετριοπαθή, τα εργοστάσια και τα εργοτάξια μπορούν να παραμείνουν ανοιχτά, ενώ επιτρέπεται στους πολίτες η καθημερινή άσκηση, καθώς και εξόδους για φαγητό και για το φαρμακείο.

Με το ¼ του πληθυσμού της γειτονικής Ισπανίας, η Πορτογαλία έχει περίπου το 1/10 του αριθμού των κρουσμάτων. Κι ενώ το ποσοστό θνησιμότητας του κορωνοϊού κυμαίνεται λίγο παραπάνω από το 3%.Έχει μέχρι στιγμής 20,863 κρούσματα και 735 νεκρούς.

Ακόμα κι έτσι ο ΥΠΟΙΚ της Πορτογαλίας Μάριο Σεντένο δήλωσε ότι κάθε μήνα ακόμα και αυτού του σχετικά ήπιου του lockdown θα συρρικνώνεται η οικονομία κατά 6%. Και μπορεί να χρειαστούν δύο χρόνια για να επιστρέψει η οικονομία στα επίπεδα του 2019, δήλωσε ο Σεντένο στο δίκτυο TVI.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως αντιλαμβανόμαστε στην Ελλάδα των δρακόντιων μέτρων (για ελάχιστα κρούσματα) η οικονομία θα κάνει πολύ περισσότερο καιρό να ανακάμψει, αν ανακάμψει ποτέ….