Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στις ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό του Ιράκ, Μουσταφά αλ Καντχίμι.

Μεταξύ άλλων, υποστήριξε ότι η Ουάσιγκτον είναι εχθρός της χώρας και δεν επιθυμεί έναν ανεξάρτητο Ιράκ. Ξεκαθάρισε πάντως, ότι η Τεχεράνη δεν πρόκειται να παρέμβει στις σχέσεις μεταξύ Βαγδάτης και Ουάσιγκτον.

Ιράν και Ιράκ, στις 20 Ιουλίου του 2020, πραγματοποίησαν εντατικές διαβουλεύσεις για μια σειρά ζητημάτων, όπως οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Ιρανός πρόεδρος, Χασάν Ρουχανί, δήλωσε την ετοιμότητα της Τεχεράνης να σταθεί στο πλευρό του Ιράκ, με στόχο την εδραίωση της ασφάλειας στη χώρα και την περιοχή.

Η αναφορά για τον Σολεϊμανί

Ειδική αναφορά έκανε και στον θάνατο του στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, διαμηνύοντας ότι το Ιράν θα μπορούσε να επιτεθεί στις ΗΠΑ ως απάντηση για τη δολοφονία του «νούμερο 2» των Φρουρών της Επανάστασης

Το επίμαχο περιστατικό έλαβε χώρα στις αρχές του 2020, όταν αμερικανικό drone πραγματοποίησε επιχείρηση για την «εξολόθρευση» του Ιρανού στρατηγού, κοντά στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολούθησε η απάντηση του Ιράν, το οποίο εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση, πλήττοντας δύο αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο γειτονικό Ιράκ.