ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Πως μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο να επηρεάσει ή όχι το αποτέλεσμα των Αμερικανικών Εκλογών

Πως μπορεί το Ανώτατο Δικαστήριο να επηρεάσει ή όχι το αποτέλεσμα των Αμερικανικών Εκλογών

Την ίδια στιγμή που ο Τ.Μπάιντεν είναι κοντά στο να εκλεγεί το σενάριο ότι το Ανώτατο Δικαστήριο θα είναι ο τελικός κριτής των Αμερικανικών εκλογών εμφανίζεται όλο και πιο απόμακρο αναφέρει η Jerusalem Post.

Εάν ο Τ.Μπάιντεν κερδίσει το Ουινσκόνσιν, το Μίσιγκαν και την Νεβάδα τότε θα έχει τοςυ πολυπόθητους 270 εκλέκτορες και θα ανακηρυχθεί ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Συνεπώς εμπλοκή του Ανωτάτου Δικαστηρίου θα δούμε αν στους 270 εκλέκτορες του Δημοκρατικού υποψηφίου δεν είναι κάποια από αυτές τις πολιτείες αλλά οι εκλέκτορες της Πενσυλβάνια.

Και τότε μπορεί η πλάστιγγα να γύρει υπέρ του Ν.Τραμπ.

Ο διορισμός της Έιμι Κόνει Μπάρετ στην θέση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μπορεί να δώσει την άνετη πλειοψηφία 6-3 σε ψήφους κάτι που μπορεί να μην γίνονταν πραγματικότητα με την πλειοψηφία των 5-4 καθώς ο πρόεδρος του Δικαστηρίου μπορεί να τηρούσε ουδέτερη στάση.

Αρκετοί θυμήθηκαν την νίκη του Τ.Μπους επί του Αλ Γκορ τελικά στο Δικαστήριο και μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο και τώρα.

Τα σενάρια του Ν.Τραμπ για το Ανώτατο Δικαστήριο και πως μπορεί να τον βοηθήσει να παραμείνει στον Λευκό Οίκο είναι:

1) Εάν χάσει σε μια κρίσιμη πολιτεία για μια πολύ μικρή διαφορά (οριακή) για παράδειγμα μερικές εκατοντάδες ψήφους

2) Εάν ο Ν.Τραμπ προηγείται και η πλευρά Μπάιντεν πάρει «κεφάλι» με τις επιστολικές ψήφους που κατατέθηκαν αργότερα από την ημέρα που ορίστηκε να καταμετρηθούν.

Ο Τραμπ δεν πρόκειται να αφήσει την εκλογή για 300 ψήφους ή μια μικρή διαφορά ειδικά΄ έχοντας υπόψη τις επιστολικές ψήφους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όμως στην διαμάχη Μπους – Γκορ το δικαστήριο δεν πήρε θέση και άφησε τις πολιτείες να κρίνουν και αυτό είναι κάτι που αναφέρετε ότι μπορεί να επαναληφθεί .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.