ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

ΗΠΑ: Κέρδισαν άλλη μία έδρα στην Γερουσία οι Ρεπουμπλικανοί – Χρειάζονται ακόμη μία για την πλειοψηφία

ΗΠΑ: Κέρδισαν άλλη μία έδρα στην Γερουσία οι Ρεπουμπλικανοί – Χρειάζονται ακόμη μία για την πλειοψηφία

Μία ακόμη έδρα κέρδισε το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ντόναλντ Τραμπ, αυτή τη φορά στην Αλάσκα και αν κερδίσει ακόμη μία θα διατηρήσει την πλειοψηφία σε αυτό το Σώμα του Κογκρέσου.

Ο απερχόμενος γερουσιαστής Νταν Σάλιβαν επανεξελέγη άνετα, όπως ήταν αναμενόμενο, με ποσοστό 58%, σύμφωνα με τις προβλέψεις των τηλεοπτικών δικτύων CNN και NBC. Η νίκη του επιβεβαιώνει τις καλές επιδόσεις των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές για την ανανέωση του Κογκρέσου, που διενεργήθηκαν ταυτόχρονα με τις προεδρικές.

Οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν πλέον 50 έδρες έναντι 48 των Δημοκρατικών. Οι δύο έδρες που απομένουν θα κριθούν στις επαναληπτικές εκλογές στην Τζόρτζια, στις 5 Ιανουαρίου. Προκειμένου οι Δημοκρατικοί να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Γερουσία θα πρέπει να τις κερδίσουν και τις δύο. Σε αυτήν την περίπτωση, θα ισοψηφούν με τους Ρεπουμπλικάνους και την καθοριστική ψήφο θα καλείται να δώσει η Δημοκρατική εκλεγμένη αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις.

Χωρίς την έγκριση της Γερουσίας δεν μπορεί να περάσει κανένας νόμος στις ΗΠΑ. Οι γερουσιαστές εγκρίνουν επίσης τους υποψήφιους που προτείνει ο πρόεδρος για διάφορα υψηλά αξιώματα: υπουργούς, πρεσβευτές, δικαστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν η Γερουσία παραμείνει στα χέρια των Ρεπουμπλικάνων και ο Μπάιντεν τελικά κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, θα έχει περιορισμένο περιθώριο ελιγμών και θα είναι αναγκασμένος να διαπραγματεύεται μαζί της κάθε φορά που θα θέλει να περάσει κάποιο νομοσχέδιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.