ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Β.Πούτιν: «Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που μεταφέρει τεχνολογίες σχετικές με το εμβόλιο κορωνοϊού»

Β.Πούτιν: «Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που μεταφέρει τεχνολογίες σχετικές με το εμβόλιο κορωνοϊού»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, μόνο η Ρωσία μεταφέρει τεχνολογίες για την παραγωγή των εμβολίων κορωνοϊού σε άλλες χώρες, σημειώνοντας ότι η παραγωγή στην Αρμενία και το Κιργιστάν είναι υπό εξέταση.

«Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα η οποία μεταφέρει τεχνολογίες σχετικές με το εμβόλιο. Η πιθανότητα για παραγωγή σε Αρμενία και Κιργιστάν βρίσκεται υπό εξέταση» ανέφερε σε τηλεδιάσκεψη του Ευρασιατικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει ταχθεί υπέρ της απελευθέρωσης των πατεντών για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Ποια είναι τα ρωσικά εμβόλια

Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει «ρίξει» στη μάχη με την πανδημία της COVID-19 ήδη τρία εμβόλια:

  • Το Sputnik V, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Gamaleya με έδρα τη Μόσχα.
  • Το EpiVacCorona, το οποίο δημιουργήθηκε από το ερευνητικό κέντρο Vector της Σιβηρίας
  • Το CoviVac που αναπτύχθηκε από το ερευνητικό ινστιτούτο Chumakov.

Ειδικότερα, το Sputnik V, το πρώτο εγγεγραμμένο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού στον κόσμο, έχει εγκριθεί σε 65 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η αποτελεσματικότητά του ανέρχεται στο 97,6%, με βάση την τελευταία ανάλυση δεδομένων σχετικά με το ποσοστό μόλυνσης μετά τον εμβολιασμό μεταξύ 3,8 εκατομμυρίων Ρώσων.

Το δεύτερο ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το EpiVacCorona, δημιουργεί αντισώματα σε άνω του 90% των εμβολιασμένων. Τέλος, η ανοσία που αναπτύχθηκε μετά τη λήψη του CoviVac διαρκεί τουλάχιστον οκτώ μήνες.

Το CoviVac είναι ένα εμβόλιο mRNA που βασίζεται σε έναν τροποποιημένο ιό SARS-CoV-2, δηλαδή δεν περιέχει τον ίδιο τον ιό και δεν μπορεί να προκαλέσει την COVID-19 αλλά ενισχύει την ανοσία απέναντι στην ασθένεια.

Όπως ανακοίνωσε προ ημερών ο Ρώσος πρόεδρος, η χώρα του σύντομα θα καταχωρίσει και τέταρτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.