Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές βιντεοσκοπήθηκαν την Πέμπτη καθώς επετέθησαν σε Εβραίους στο Μανχάταν — παρενοχλώντας και ξυλοκοπώντας τους και εκτοξεύοντας πυροτεχνήματα στο πλήθος που τους παρακολουθούσε. Μαρτυρίες λένε επίσης, ότι μπήκαν σε εστιατόριο της περιοχής και έφτυναν στα πιάτα των θαμώνων.

Μερικές από τις βιαιοπραγίες ήταν αμοιβαίες, καθώς ξέσπασαν μάχες μεταξύ των δύο πλευρών, κυρίως στην περιοχή της Τάιμς Σκουέρ. Ωστόσο, οι φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές φαίνεται να υποκίνησαν και να κλιμάκωσαν τη βία. Μια ομάδα εξ’ αυτών έκαψε μια ισραηλινή σημαία.

Ο πρώην βουλευτής της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Dov Hikind, ένας φιλοϊσραηλός Δημοκράτης, ο οποίος είναι επίσης ιδρυτής οργάνωσης Αμερικανών κατά του αντισημιτισμού, κατέγραψε τη βία, κάτι που έκαναν και αρκετοί δημοσιογράφοι και πολίτες που ήταν μάρτυρες των γεγονότων, καθώς εκτυλίσσονταν.

Ο Hikind δημοσίευσε αργότερα ένα βίντεο το οποίο, όπως είπε, έδειχνε φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές να δέρνουν έναν Εβραίο:

https://twitter.com/disclosetv/status/1395526174433062913

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αστυνομία τελικά διέλυσε τη μεγαλύτερη συγκέντρωση από τις πολλές που διοργάνωναν παράλληλα οι φιλοπαλεστήνιοι.

Η New York Post αναφέρει:

Διαδηλωτές υπέρ του Ισραήλ και υπέρ της Παλαιστίνης συγκρούστηκαν κάνοντας και χρήση πυροτεχνημάτων προκαλώντας πανικό στον κόσμο που βρισκόταν στην περιοχή της Τάιμς Σκουέρ την Πέμπτη, καθώς οι εντάσεις στην περιοχή εξαπλώθηκαν στους δρόμους του Μανχάταν, όπως έδειξαν διάφορα βίντεο.

Ένα μικρό εκρηκτικό πετάχτηκε από ένα φορτηγάκι στην περιοχή Diamond, στην 47η οδό, πανικοβάλλοντας παρευρισκόμενους στο σημείο. Το φορτηγάκι ήταν μέρος φάλαγγας οχημάτων που ανέμιζαν παλαιστινιακές σημαίες, ανέφεραν πηγές.

Μια 55χρονη γυναίκα υπέστη εγκαύματα στη μέση της.

Η περιοχή Diamond είναι μια κατά κύριο λόγο εβραϊκή περιοχή του δήμου της Νέας Υόρκης, με πολλά εβραϊκά εστιατόρια Κοσέρ.

Η Post σημείωσε, ειρωνικά, ότι η βία ξέσπασε μετά την είδηση για κατάπαυση του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και Παλαιστινίων τρομοκρατών της Χαμάς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αρκετοί σχολιαστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σημείωσαν την έλλειψη οργής και τη σιωπή από τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικούς.