ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Με λένε Στέφανο»! Ξανασυστήνεται μετά από ένα χρόνο!
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Ο Τ.Μπάιντεν έστειλε απαντητική επιστολή στον Ν.Αναστασιάδη

Ο Τ.Μπάιντεν έστειλε απαντητική επιστολή στον Ν.Αναστασιάδη

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, έστειλε απαντητική επιστολή στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σημειώνεται πως ο κ. Αναστασιάδης απέστειλε επιστολή στον Μπάιντεν στις 14 Μαΐου.

Οι ΗΠΑ, διεμήνυσαν πως συνεχίζουν να θεωρούν την Κυπριακή Δημοκρατία ως σημαντικό εταίρο για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ δεσμεύτηκαν να εργαστούν για την περαιτέρω εμβάθυνση των ισχυρών δεσμών ΗΠΑ – Κύπρου.

Όπως ανέφερε ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, ο Πρόεδρος Μπάιντεν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την ηγετική στάση, τη φιλία και τον σημαντικό ρόλο που η Κυπριακή Δημοκρατία διαδραματίζει στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων.

Παράλληλα, τόνισε πως ανυπομονεί να εργαστεί μαζί με τον κ. Αναστασιάδη, για την αντιμετώπιση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ακόμη εξέφρασε την εκτίμηση για την ενημέρωση σχετικά με την άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη ενώ τάχθηκε υπέρ της επανένωσης της Κύπρου, στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας σύμφωνα με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα της Αμμοχώστου, αναφέροντας πως ανησυχεί για την μονομερή απόφαση των Τουρκοκυπρίων, με τη στήριξη της Τουρκίας, για άνοιγμα μέρους των Βαρωσίων τον Οκτώβριο του 2020.

Επίσης, τονίζει πως οι ΗΠΑ κάλεσαν και θα συνεχίσουν να καλούν να αναστραφεί αυτή η απόφαση της τουρκικής πλευράς και θα αποθαρρύνουν περαιτέρω προκλητικές ενέργειες.

Επιπροσθέτως, σημείωσε πως η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να ενθαρρύνει μια εποικοδομητική τουρκική εμπλοκή στον επόμενο γύρο συνομιλιών υπό την αιγίδα των ΗΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, ο Μπάιντεν εξέφρασε την επιθυμία του σύντομα να συνεχίσει τις συζητήσεις του με τον κ. Αναστασιάδη για πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.