«Σκουπίδια» χαρακτήρισε τα περί ανάπτυξης στρατιωτών από τη Βόρεια Κορέα στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, αλλά παραδέχθηκε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα συνιστούσε μεγάλη κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC ο Λουκασένκο απέρριψε τις αιτιάσεις του Κιέβου και της Σεούλ, ότι η Βόρεια Κορέα στέλνει δυνάμεις της να πολεμήσουν στο πλευρό των ρωσικών. Αλλά τόνισε: «Θα ήταν ένα βήμα προς την κλιμάκωση της σύγκρουσης αν οι ένοπλες δυνάμεις οποιασδήποτε χώρας, ακόμη και της Λευκορωσίας, βρίσκονταν στα μέτωπα».

Ο Λουκασένκο προέβη στα σχόλια αυτά μετά τις ανακοινώσεις ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ότι έχουν αποδείξεις για την ανάπτυξη Βορειοκορεατών στρατιωτών στη Ρωσία.

Λουκασένκο: «Δεν σχεδιάζουμε να επιτεθούμε σε κανέναν»

Aκόμα υποστήριξε ότι ο Ρώσος πρόεδρος δεν ζήτησε να μετάσχουν δυνάμεις του Μινσκ στην επέμβαση. Ωστόσο, η Ρωσία μετέφερε τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία τον Ιούνιο του 2023.

Ερωτηθείς κατά πόσον ο Πούτιν είναι έτοιμος να χρησιμοποιήσει τα όπλα αυτά που έχουν αναπτυχθεί στη Λευκορωσία ο Λουκασένκο επέμεινε ότι ο σύμμαχός του «ουδέποτε» θα τα χρησιμοποιήσει χωρίς τη δική του συγκατάθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο ίδιος δήλωσε πάντως ότι η χώρα του «είναι απολύτως έτοιμη» να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά αυτά όπλα, αλλά «μόνον εφόσον πατήσουν ξένοι στρατιώτες σε έδαφος της Λευκορωσίας». «Δεν σχεδιάζουμε να επιτεθούμε σε κανέναν», είπε ο Λουκασένκο.