ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια ωραία ατμόσφαιρα στο Μαξίμου...
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 40€
prodeals.gr

Αδιανόητες δηλώσεις από τον Πολωνό πρωθυπουργό: Συνέκρινε τον Β.Πούτιν με τον Χίτλερ και τον Στάλιν

Προκαλούν τη Μόσχα οι Πολωνοί

Αδιανόητες δηλώσεις από τον Πολωνό πρωθυπουργό: Συνέκρινε τον Β.Πούτιν με τον Χίτλερ και τον Στάλιν

Νέα επίθεση προς τη Ρωσία και τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ματέους Μοραβιέτσκι, καθώς τον συνέκρινε με τον Αδόλφο Χίτλερ, τον Ιωσήφ Στάλιν και τον Πολ Ποτ.

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας ζήτησε την συγκρότηση διεθνούς επιτροπής έρευνας για «την γενοκτονία» που διαπράχθηκε από τον ρωσικό στρατό στις ουκρανικές πόλεις, ανάμεσά τους και η Μπούτσα. «Τις πολυαίμακτες σφαγές που διαπράχθηκαν από τους Ρώσους, τους Ρώσους στρατιώτες, πρέπει να τις πούμε με το όνομά τους. Είναι γενοκτονία και πρέπει να δικαστεί», δήλωσε ο Ματέους Μοραβιέτσκι. «Για τον λόγο αυτόν προτείνουμε την συγκρότηση διεθνούς επιτροπής έρευνας για το έγκλημα αυτό της γενοκτονίας».

«Μία τέτοια επιτροπή είναι αναγκαία αν θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια για τις διαστάσεις των ρωσικών φασιστικών εγκλημάτων», είπε ο Ματέους Μοραβιέτσκι κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ζητώντας νέες κυρώσεις από την Δύση κατά της Ρωσίας και συγκρίνοντας τον Πούτιν με τους αιμοσταγείς δικτάτορες του παρελθόντος.

«Ξεκάθαρες και αποφασιστικές κυρώσεις είναι αναγκαίες. Αυτές οι κυρώσεις δεν λειτουργούν», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός απευθυνόμενος ιδιαίτερα στον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. «Κύριε Μακρόν, πόσες φορές διαπραγματευθήκατε με τον Πούτιν; Τι κερδίσατε; Δεν συνομιλούμε, δεν διαπραγματευόμαστε με τους εγκληματίες, οι εγκληματίες πρέπει να πολεμηθούν», είπε.

«Κανείς δεν διαπραγματεύθηκε με τον Χίτλερ. Θα διαπραγματευόσασταν με τον Χίτλερ, με τον Στάλιν, με τον Πολ Ποτ;», πρόσθεσε ο Πολωνός πρωθυπουργός κατηγορώντας ορισμένους Ευρωπαίους ηγέτες για «αναβλητικότητα» και για «ξύλινη γλώσσα», δείχνοντας ουσιαστικά προς… Γερμανία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Αυτό που πρέπει να ακουστεί δυνατά στο Βερολίνο δεν είναι οι φωνές των Γερμανών επιχειρηματιών, των Γερμανών δισεκατομμυριούχων, που πιθανότατα σας εμποδίζουν να δράσετε, αλλά οι φωνές των αθώων γυναικών και παιδιών. Οι φωνές εκείνων που δολοφονούνται», δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς τον καγκελάριο Ολαφ Σολτς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.