Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν δήλωσε ότι το Ισραήλ διαπράττει «ξεδιάντροπα εγκλήματα» κατά παιδιών και όχι κατά ενόπλων.

">

Από την επίθεση του Ισράηλ οι νεκροί έφτασαν τους 31 νεκροί, συμπεριλαμβανομένων τριών παιδιών και επτά γυναικών από τη χθεσινή επιδρομή των Ισραηλινών στη Βηρυτό δήλωσε ο Λιβανέζος υπουργός Υγείας.

Η Χεζμπολάχ είπε ότι τουλάχιστον 16 από τα στελέχη της, συμπεριλαμβανομένων δύο από τους υψηλότερους διοικητές της, σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι οι διοικητές της ελίτ της Δύναμης Ραντβάν της Χεζμπολάχ συναντιόντουσαν σε ένα υπόγειο στο κτίριο κατοικιών που χτυπήθηκε. Από την επίθεση 68 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 15 εκ των οποίων παραμένουν στο νοσοκομείο.

Μασούντ Πεζεσκιάν: Το Ισραήλ δεν δείχνει έλεος σε κανέναν, γυναίκες ή παιδιά, ηλικιωμένους ή νέους

Την ίδια ώρα το Ιράν παρουσίασε έναν νέο βαλλιστικό πύραυλο και ένα αναβαθμισμένο επιθετικό drone σε στρατιωτική παρέλαση το πρωί του Σάββατου (21.09.2024).

Ο νέος Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν έδωσε το παρών στην παρέλαση που έγινε στην Τεχεράνη, για τον εορτασμό του πολέμου του 1980-88 με το Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν.

«Σήμερα, οι αμυντικές και αποτρεπτικές μας ικανότητες έχουν αυξηθεί τόσο πολύ που κανένας δαίμονας δεν σκέφτεται καν για οποιαδήποτε επίθεση εναντίον του αγαπητού μας Ιράν», είπε για να συμπληρώσει… «Με ενότητα και συνοχή μεταξύ των ισλαμικών χωρών… μπορούμε να βάλουμε στη θέση του τον αιμοδιψή και σφετεριστή Ισραήλ που διαπράττει γενοκτονίες και δεν δείχνει έλεος σε κανέναν, γυναίκες ή παιδιά, ηλικιωμένους ή νέους».

Το Ιράν κατηγορείται από τις δυτικές κυβερνήσεις ότι προμήθευε μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους στη Ρωσία για χρήση στον πόλεμο με την Ουκρανία, μια κατηγορία που έχει επανειλημμένα αρνηθεί.

Ο πύραυλος στερεού καυσίμου Jihad σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον βραχίονα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν και έχει επιχειρησιακό βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων (πάνω από 600 μίλια), μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το drone Shahed-136B είναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του Shahed-136, με νέα χαρακτηριστικά και λειτουργική εμβέλεια άνω των 4.000 χιλιομέτρων (2.500 μίλια), προσθέτει.