Η Ρωσία επέκτεινε τις κυρώσεις κατά της ΕΕ ώστε να συμπεριλάβει την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της ΕΕ και άλλα άτομα που εμπλέκονται στην προμήθεια στρατιωτικών προϊόντων στην Ουκρανία ως μέτρο αντιποίνων. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ρωσικό διπλωματικό γραφείο σήμερα, Τετάρτη (7/9).

Οι περιορισμοί ισχύουν, ιδίως, για την ανώτατη στρατιωτική ηγεσία της ΕΕ, τους υψηλόβαθμους υπαλλήλους των υπηρεσιών ασφαλείας των κρατών μελών της ΕΕ, τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών εμπορικών οργανισμών στον τομέα της παραγωγής όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού που εμπλέκονται στην προμήθεια στρατιωτικών προϊόντων στην Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η ΕΕ και τα επιμέρους κράτη μέλη της προμηθεύουν θανατηφόρα όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο καθεστώς του Κιέβου, τα οποία χρησιμοποιούνται για τον βομβαρδισμό πολιτικών υποδομών και κρίσιμων εγκαταστάσεων, γεγονός που περιπλέκει περαιτέρω την ανθρωπιστική κατάσταση στη ζώνη των συγκρούσεων και θέτει σε κίνδυνο ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.

«Αυτό δείχνει ότι η ΕΕ δεν θέλει να επενδύσει στην ειρήνη στην Ουκρανία και την Ευρώπη και διατηρεί μια πολιτική παράτασης της σύγκρουσης. Οι κάτοικοι των κρατών μελών της ΕΕ είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μια τέτοια πολεμική πολιτική από την τσέπη τους», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το υπουργείο επεσήμανε ότι όσοι περιλαμβάνονται στον κατάλογο κυρώσεων απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσία και ότι σχετικό ρηματικό σημείωμα του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών διαβιβάστηκε στην αποστολή της ΕΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους εμπνευστές των αντιρωσικών μέτρων ότι οποιαδήποτε μη φιλική ενέργεια κατά της Ρωσίας θα συνεχίσει να αντιμετωπίζεται με σκληρή απάντηση από την πλευρά μας», πρόσθεσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.