ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δεν ξέρω ποιος θα κερδίσει στις αμερικανικές εκλογές αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μόνο ο Τραμπ μπορεί να σώσει το δολάριο ως νόμισμα...
prodeals

Αρχιεπίσκοπος Βιγάνο: «Η Χάρις είναι ένα τέρας που υπηρετεί το κακό μια οντότητα από τη φυλή του Γωγ και Μαγώγ»

«Είναι μια μαριονέτα του Ομπάμα και του Σόρος»

Αρχιεπίσκοπος Βιγάνο: «Η Χάρις είναι ένα τέρας που υπηρετεί το κακό μια οντότητα από τη φυλή του  Γωγ και Μαγώγ»

Με βαριές εκφράσεις ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Βατικανού Κάρλο Μαρία Βιγάνο απεύθυνε ανοικτή επιστολή προς όλους τους Καθολικούς των ΗΠΑ να ψηφίσουν υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ περιγράφοντας την υποψήφια των Δημοκρατικών Καμάλα Χάρις ως ένα «ένα τέρας, μια οντότητα από τη φυλή του Γωγ του Μαγώγ που υπηρετεί το κακό».

Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος του Βατικανού, ο οποίος αφορίστηκε νωρίτερα φέτος, γιατί αποκάλυψε σκάνδαλο παιδοφιλίας εντός του Παπικού κράτους, προέτρεψε τους Καθολικούς να στηρίξουν τον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, υποστηρίζοντας ότι ο αντιπρόεδρος Χάρις θα οικοδομήσει την «πιο άγρια ​​δικτατορία» εάν εκλεγεί.

Ο Βιγάνο, ο οποίος στο παρελθόν υπηρέτησε ως πρεσβευτής του Βατικανού στις ΗΠΑ, έγραψε σε ανοιχτή επιστολή την Τρίτη στους Αμερικανούς Καθολικούς ότι ο Τραμπ είναι «η μόνη δυνατή επιλογή», ​​καθώς «η ψήφος στην Καμάλα Χάρις είναι ηθικά απαράδεκτη και αποτελεί πολύ βαρύ αμάρτημα».

 

«Σε αυτές τις εκλογές πρέπει να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο ριζικά αντίθετους τρόπους σύλληψης της κυβέρνησης του Έθνους σας: καλείστε να επιλέξετε μεταξύ δημοκρατίας και δικτατορίας, μεταξύ ελευθερίας και σκλαβιάς», έγραψε ο Βιγκάνο.

Ο Βιγκάνο έγραψε ότι ενώ ο Τραμπ έχει «σοβαρά προβλήματα στις θέσεις του» σχετικά με τις αμβλώσεις και την υποβοηθούμενη τεκνοποίηση, ο πρώην πρόεδρος στοχεύει να προστατεύσει τουλάχιστον τις «θεμελιώδεις ελευθερίες των πολιτών».

«Στην Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ, κάθε Καθολικός μπορεί να ασκήσει την πίστη του και να εκπαιδεύσει τα παιδιά του σε αυτήν χωρίς παρεμβάσεις από το κράτος», έγραψε ο πρώην αρχιεπίσκοπος.

Ο Βιγκάνο αποκάλεσε τον Χάρις «ένα κολασμένο τέρας που υπακούει στον Σατανά από την φυλή των Γωγ και Μαγώγ», υποστηρίζοντας ότι στην Αμερική που θέλει οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες «θεωρούνται φονταμενταλιστές που περιθωριοποιούνται και εξαλείφονται και τα παιδιά τους θεωρούνται ιδιοκτησία του κράτους».

«Η Αμερική του Τραμπ μπορεί να γίνει ξανά μεγάλη και ευημερούσα», έγραψε.

«Η Αμερική της Χάρις όμως είναι προορισμένη για ηθική, κοινωνική και οικονομική καταστροφή: η πιο άγρια ​​δικτατορία».

Υπό την κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις, ο Βιγκάνο περιέγραψε τις αμερικανικές πόλεις ως «χωματερές γεμάτες με εγκαταλελειμμένους και εγκληματίες, εμπόρους ναρκωτικών και τοξικομανείς, πόρνες και ληστές», ενώ τα σχολεία έχουν μετατραπεί από «κέντρα κατήχησης σε κέντρα διαφθοράς» ξεκινώντας από το νηπιαγωγείο.

Ο Βιγκάνο κατηγόρησε επίσης την Χάρις ως «μαριονέτα» του πρώην προέδρου Ομπάμα, της πρώην υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον και του φιλελεύθερου μεγαδοδότη Τζορτζ Σόρος.»

Ο Τραμπ, υποστηρίζει ο Βιγκάνο, είναι «δεσμευμένος στην απελευθέρωση της Αμερικής» από αυτό που αποκάλεσε «τα πλοκάμια» του λεγόμενου «βαθιού κράτους».

Ο Βιγκάνο υπηρέτησε ως πρεσβευτής του Βατικανού στις Ηνωμένες Πολιτείες, γνωστός και ως Αποστολικός Νούντσιο, από το 2011 έως το 2016.

Τον Ιούλιο, ο Vigano κρίθηκε ένοχος για σχίσμα και αφορίστηκε από την Καθολική Εκκλησία μετά από χρόνια έντονων διαφωνιών με τον Πάπα Φραγκίσκο. Σχίσμα είναι η πράξη της απόσυρσης της υποταγής στον πάπα ή από την κοινωνία των καθολικών που υπόκεινται σε αυτόν.

Οι Καθολικοί ψήφιζαν ιστορικά υπέρ των Δημοκρατικών μέχρι τη δεκαετία του 1960 και τις αρχές της δεκαετίας του 1970, όταν το έγκλημα και τα πολιτιστικά ζητήματα ήρθαν στο προσκήνιο παράλληλα με τις οικονομικές ανησυχίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.