Πολύ «νέα» κυβέρνηση: Έχει το 60% της προηγούμενης και το 40% της προ-προηγούμενης!

Αχμέντ αλ Σαράα: «Είμαι βέβαιος ότι 15 εκατομμύρια Σύροι θα επιστρέψουν στη χώρα τους σε δύο χρόνια»

«Μόνο περίπου 1 έως 1,5 εκατομμύρια θα παραμείνουν στο εξωτερικό»

Αχμέντ αλ Σαράα: «Είμαι βέβαιος ότι 15 εκατομμύρια Σύροι θα επιστρέψουν στη χώρα τους σε δύο χρόνια»

«Είμαι βέβαιος ότι 15 εκατομμύρια Σύροι θα επιστρέψουν στη χώρα τους σε δύο χρόνια», δήλωσε ο μεταβατικός ηγέτης της Συρίας, Αχμέντ αλ Σαράα.

Μιλώντας στον YouTuber με έδρα το Ντουμπάι, σε βίντεο που προβλήθηκε την Κυριακή, ο Αχμέντ Αλ Σαράα, τόνισε ότι μετά την κατάρρευση του Μ.Άσαντ τον Δεκέμβριο, οι Σύροι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους επιστρέφουν ήδη. «Είμαι βέβαιος ότι 15 εκατομμύρια Σύροι θα επιστρέψουν στη χώρα τους σε δύο χρόνια. Μόνο περίπου 1 έως 1,5 εκατομμύρια θα παραμείνουν (στο εξωτερικό)», δήλωσε.

Ο Αλ-Σαράα επέκρινε τον Μ.Άσαντ ότι χρησιμοποίησε κρατικούς θεσμούς για να καταπιέσει και να κυριαρχήσει στον πληθυσμό.

«Εάν το κράτος είναι αδύναμο, οι πολίτες της χώρας αυτής δεν μπορούν να είναι ισχυροί», είπε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για βραχυπρόθεσμα, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα σχέδια για τους δημόσιους θεσμούς, τα νομοθετικά και εκτελεστικά όργανα και άλλους τομείς κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Ο Αχμέντ Αλ-Σαράα δήλωσε ότι ο συριακός λαός ξεπέρασε την απελπισία του μέσω της επανάστασης. «Τώρα, οι Σύριοι κρατούν παντού ψηλά το κεφάλι τους. Αλλάξαμε τον ρου της ιστορίας».

Τόνισε την αρμονία μεταξύ όλων των τμημάτων της κοινωνίας, σημειώνοντας ότι «υπάρχει κοινωνική συναίνεση στη Συρία. Χάρη σε αυτό, για πρώτη φορά στη Συρία, οι άνθρωποι θα μπορέσουν να ζήσουν μαζί με αγάπη».

Τόνισε ότι η επανάσταση έχει ολοκληρωθεί με την κατάρρευση του «καθεστώτος» και ότι είναι καιρός να «μεταβούμε από την επαναστατική νοοτροπία σε μια κρατική νοοτροπία».

Τέλος, περιγράφοντας τον στόχο της νέας κυβέρνησης ως «νίκη χωρίς εκδίκηση», υποστήριξε τις προσπάθειες συμφιλίωσης και μια πολιτική αμνηστία για όσους άλλαξαν πίστη μετά την πτώση του «καθεστώτος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.